Green Season

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – Παναμάς (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)

Συγκέντρωση στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρηση με προορισμό την πόλη του Παναμά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Θα πρέπει να βρίσκεστε στον έλεγχο εισιτηρίων 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης σας. Άφιξη στον Παναμά. Συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τη διαμονής σας εκεί.

2η μέρα: Ξενάγηση στην πόλη του Παναμά και εκδρομή στο Κανάλι

Αμέσως μετά το πρωινό, αναχώρηση για την ολοήμερη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Panama La Vieja, την πρώτη πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς και που μετέπειτα κατακτήθηκε από τον πειρατή Henry Morgan το 1671. Θα έχετε επίσης την δυνατότητα να ανεβείτε στον αναστηλωμένο καθεδρικό πύργο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αποικιακό Casco Antiguo, χτισμένο το 1673, όπου θα περιπλανηθούμε στην French Plaza (Γαλλική Πλατεία) και στα μνημεία που την περιβάλλουν, των οποίων το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό γαλλικό, ιταλικό και ισπανικό ύφος θα πρέπει να παρατηρηθεί ιδιαίτερα. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα, διαχειριστικά και μηχανικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα, το Κανάλι του Παναμά. Εμείς θα επισκεφτούμε την περιοχή Miraflores Locks, όπου θα παρατηρήσουμε το κανάλι και τα διερχόμενα πλοία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Εθνικό Πάρκο Σομπεράνια και Λίμνη Γκατούν

Πρωινό και κατόπιν θα συναντηθούμε στο λόμπι του ξενοδοχείου με τον φυσιογνώστη ξεναγό μας, που θα μας κάνει μια λεπτομερή επισκόπηση της σημερινής εκδρομής. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την 45λεπτη διαδρομή κατά μήκος του γραφικού Gamboa Road ως το Pipeline Road, ή στο μονοπάτι El Charco μέσα στο Εθνικό Πάρκο Soberania. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το μοναδικό οικοσύστημα του υδροκρίτη του Καναλιού του Παναμά. θα επιβιβαστούμε σε ένα βαρκάκι στη Λίμνη Γκατούν (Gatun) και θα διασχίσουμε μερικώς το Κανάλι, θα επισκεφθούμε κάποια νησάκια και θα παρατηρήσουμε ορισμένα από τα διάφορα άγρια ζώα και φυτά της περιοχής. Με προσοχή και λίγη τύχη θα δούμε τον διοπτροφόρο κροκόδειλο Καϊμάν, τα πράσινα ιγκουάνα στις κορυφές των δένδρων, χερσαίες χελώνες, τους πιθήκους καπουτσίνους με τα χαρακτηριστικά άσπρα προσωπάκια, τον διδάχτυλο βραδύπου, την δακτυλιωτή αλκυώνα, τον γκριζόλαιμο ράλλο, τον μεγάλο ψαροφάγο, τη γαλάζια Porphyrio Martinica και μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία φυτών και άγριων ζώων. Η βαρκάδα μας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τροπικό δάσος Γκαμπόα – ελεύθερη μέρα

Μετά το πρωινό θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και τις προαιρετικές δραστηριότητες που σας προσφέρονται, όπως καγιάκ στη λίμνη Gatun, εναέριο τραμ, πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών, ψάρεμα και πολλά ακόμη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παραλία Ειρηνικού

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει μεταφορά στο ξενοδοχείο Intercontinental Playa Bonita ή στο Decameron Beach Resort, ανάλογα με την προτίμησή σας. Και τα δύο βρίσκονται πάνω σε παραλία από την πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού, μισή περίπου ώρα δυτικά της πόλης του Παναμά.

6η & 7η μέρα: Παραλία Ειρηνικού

Ελεύθερες μέρες στο ξενοδοχείο διαμονής σας στην πλευρά του Ειρηνικού ωκεανού. Απολαύστε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και τις προαιρετικές δραστηριότητες που σας προσφέρονται όπως καγιάκ, θαλάσσια σπορ κλπ.

8η μέρα: Αναχώρηση από την πόλη του Παναμά

Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο για την αναχώρηση της υπερατλαντικής πτήσης.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στον ενδιάμεσο σταθμό και στην συνέχεια πτήση για Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στον Παναμά
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.