Του Ύψους ή του Βάθους

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – Κίτο

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρηση με προορισμό το Κίτο (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ θα σας συναντήσει ο αντιπρόσωπός μας εκεί και θα σας συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

2η μέρα: Κίτο – Οταβάλο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ξενάγηση της πόλης, τόσο της σύγχρονης όσο και της αποικιακής της πλευράς. Το απόγευμα θα ταξιδέψουμε βόρεια στην επαρχία Ιμπαπούρα (Imbabura), ένα μυθικό μέρος διανθισμένο από λίμνες. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το Καλντερόν (Calderon), το χωριό των φιγούρων από ζύμη. Άφιξη στο χωριό του Οταβάλο (Otavalo), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κι ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Οταβάλο – Λατακούνγκα

Μετά το πρωινό, εκδρομή στην αγορά των Ινδιάνων του Otavalo, η οποία έχει τις ρίζες της στους προϊστορικούς χρόνους των Ίνκας και είναι ξακουστή για τα χειροποίητα υφαντά της, φτιαγμένα σε παραδοσιακούς αργαλειούς. Είναι μια αγορά που βρίθει σε πόντσος (ponchos), ξυλόγλυπτα αντικείμενα, καπέλα, πουλόβερ, ινδιάνικα κοσμήματα και χειροτεχνήματα που προσφέρονται σε εξαιρετική ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Δύο φορές την εβδομάδα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και την εμπειρία της αγοράς των φρούτων και των λαχανικών. Το απόγευμα συνεχίζουμε νότια προς την Λατακούνγκα(Latacunga), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η μέρα: Λατακούνγκα – Κοτοπάξι – Κίτο

Πάνω στις Άνδεις και καταμεσής του Ecuador, το ηφαίστειο Κοτοπάξι (Cotopaxi) είναι ένα από τα μεγαλύτερα εν ενεργεία ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο. Το ηφαίστειο περιβάλλεται σε έκταση 36.000 εκταρίων από το Εθνικό Πάρκο, ένα οικολογικό άδυτο χωρίς δέντρα παρά μόνο με ποτεντίλλη (γρασίδι) της οροσειράς των Άνδεων. Εμείς θα ξεκινήσουμε, μετά το πρωινό, τη διαδρομή μας προς τα εκεί, όπου θα σας αφήσουμε να εξερευνήσετε το Πάρκο ελεύθεροι και στο δικό σας ρυθμό. Το απόγευμα επιστροφή στο Κίτο, τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο βραδιάς.

5η μέρα: Κίτο – Γκαλάπαγκος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας στα νησιά Γκαλάπαγκος (Galapagos). Με την άφιξή σας μεταφορά στην προβλήτα για την επιβίβασή σας στο κρουαζιερόπλοιο, με το οποίο θα κάνετε τον περίπλου των νησιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η & 7η μέρα: Νησιά Γκαλάπαγκος

Πατήστε πάνω στα ηφαιστειογενή αυτά νησιά, που αποκομμένα εντελώς από την στεριά εδώ και χιλιάδες χρόνια, επέτρεψαν στη χλωρίδα και την πανίδα τους να εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον πλανήτη. Είναι τα νησιά που με τη μοναδικότητά τους οδήγησαν τον Δαρβίνο στη Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών. Παρατηρήστε τον εαυτό σας σ’ ένα αποκλειστικό σκηνικό από αναρριχώμενα φυτά, ζώα που δεν έμαθαν ποτέ να φοβούνται τους ανθρώπους. Δείτε επίσης στρώματα νερού με ζωντανά χρώματα και πληθώρα ασύγκριτων ακόμη χαρακτηριστικών. Προσοχή! Το τοπίο, όχι απλά προστατεύεται από πληθώρα εκουαδοριανών και διεθνών οργανισμών αλλά αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες φυσικές κληρονομιές του πλανήτη μας. Είναι ευθύνη όλων μας να τη διατηρήσουμε και για τους επόμενους επισκέπτες. Μην ενοχλείτε τα ζώα, μην παίρνετε μαζί σας «σουβενίρ», όπως ξυλαράκια, πετρούλες κλπ και μην αφήσετε πίσω σας απολύτως κανένα σκουπίδι – ακόμη καλύτερα, μην αφήσετε πίσω σας κανένα ίχνος ότι ήσασταν ποτέ εδώ…

8η μέρα: Νησιά Γκαλάπαγκος – Κίτο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά αεροδρόμιο για την πτήση προς την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ και στο ξενοδοχείο της διαμονής σας. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της βραδινής ξενάγησης που θα τελειώσει με αποχαιρετιστήριο δείπνο σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά τοπικά εστιατόρια.

9η μέρα: Κίτο – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο κι ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο του Κίτο, για να πάρετε την πτήση της επιστροφής. Υπενθύμιση: θα πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, για λόγους ασφαλείας, το αργότερο 3 ώρες από την προγραμματισμένη αναχώρησή σας.

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Εκουαδόρ & τα Γκαλάπαγκος
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης και εσωτερικής πτήσης
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.