Εκουαδόρ – Γκαλάπαγκος

Το Εκουαδόρ είναι μια μικρή χώρα στο … “κέντρο του κόσμου”, μιας κι αυτό σημαίνει το όνομά του, προερχόμενο από το γαλλικό Équateur! Βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο (μιλάμε για τη Δημοκρατία του Ισημερινού) με γραφικές πόλεις, γεμάτες από στοιχεία αποικιοκρατικού χαρακτήρα. Ιστορικές τοποθεσίες, εκκλησίες και μοναστήρια του 17ου αι. συνδυάζονται αρμονικά με τους Σαμάνους και τις εναλλακτικές τους θεραπείες ενώ οι τοπικές ενδυμασίες φανερώνουν μια ενδιαφέρουσα πολιτισμική διαφοροποίηση που αναγκαστικά έχει και γεωγραφική υπόσταση. Κατά τ’ άλλα, στην όμορφη αυτή χώρα μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές και διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως ορεινή ποδηλασία, ιππασία, ορειβασία, rafting, kayak και ανάμεσα σε αυτές θα διανυκτερεύσετε σε τοπικούς ξενώνες και θα γνωρίσετε υπέροχους ανθρώπους που έχουν να μοιραστούν μαζί σας πολλούς θρύλους  και ιστορίες από το παρελθόν.

Νησιά Γκαλάπαγκος: Ο απόλυτος προορισμός για όσους λατρεύουν τη φύση και …ενδεχομένως ασπάζονται τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου. Πρόκειται για επαρχία του Εκουαδόρ, ουσιαστικά ένα οικολογικό θαύμα, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει χελώνες, iguanas, θαλάσσια λιοντάρια καθώς και 130 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων. Θυμηθείτε ότι στα νησιά αυτά η παρουσία του ανθρώπου είναι διακριτική και περιορισμένης διάρκειας, συνεπώς αναλογιστείτε το ‘αποτύπωμα’ που θα αφήσετε ή μάλλον δεν θα αφήσετε με το πέρασμά σας από εκεί.

Προγράμματα

Διαμονή

  Πόλεις / Αξιοθέατα

  Κίτο: Η πρωτεύουσα της χώρας χτισμένη ψηλά στις Άνδεις. Είναι γνωστή για το “Παρεκκλήσι του Ανθρώπου” (La Capilla del Hombre), αφιερωμένο στον λατινοαμερικάνικο λαό αλλά και την ανθρωπότητα γενικότερα, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που θα σας μαγέψει. Μην παραλείψετε να δείτε το εκκλησάκι La Compañía de Jesús, από τα πιο διάσημα μπαρόκ κτήρια στην πόλη. Αξίζει, επίσης, να κινηθείτε με το εναέριο τραμ, για μια πανοραμική θέα πάνω απ’ την πόλη μέχρι το ηφαίστειο Πιτσίντσα (Volcán Pichincha).

  Οταβάλο: Η ομορφιά του βρίσκεται στους κατοίκους (Otavaleños), τα περίχωρά του αλλά και στα ηφαίστεια που περιβάλλουν αυτήν την πόλη των Άνδεων. Η ομώνυμη αγορά, η οποία καθιστά διάσημη την πόλη αυτή, είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες και θεαματικές αγορές σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική τόσο ως προς την αφθονία και την πολυχρωμία των προϊόντων της όσο και για την πολιτιστική της σημασία.


  Λατακούνγκα: Μια ήσυχη πόλη που έχει πληγεί αρκετές φορές από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Κοτοπαξί. Η ιστορία της πόλης αναβιώνει το φθινόπωρο, οπότε και διοργανώνεται το Mamá Negra festival: Μια γιορτή γεμάτη με τις επιρροές που διαμόρφωσαν την πόλη, όπως οι Μάγια, οι Ίνκας, διάφορες αφρικανικές φυλές και φυσικά οι Ισπανοί.

  Μνημείο του Ισημερινού: Πρόκειται για το σημείο με γεωγραφικό πλάτος 0, αφού από εκεί περνά ο Ισημερινός. Αν και οι νέες, πιο εξελιγμένες μετρήσεις δείχνουν ότι το σωστό σημείο είναι 800m βορειότερα, ωστόσο όλοι οι επισκέπτες νιώθουν το αναμενόμενο δέος όταν βρίσκονται την ίδια στιγμή στο βόρειο αλλά και στο νότιο ημισφαίριο.

  Μίντο: Όσοι επισκέπτονται την περιοχή είναι κυρίως φυσιοδίφες και ενδιαφέρονται για την βιοποικιλότητα. Το Μίντο έχει διαπιστωμένα 350 διαφορετικά είδη πουλιών ενώ προσφέρεται για διάφορα σπορ, όπως tubing στο ποτάμι (δραστηριότητα που μοιάζει πολύ με το rafting), canopy (μεταφορά μέσω καλωδίων και σε μεγάλο ύψος από ένα σημείο σ’ ένα άλλο, μέσα στα τροπικά δάση) και φυσικά πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή.
   

  Συνδυαστικά Προγράμματα

  Κρουαζιέρες

   Τιμοκατάλογος

   Προσφορές