Η μαγεία του Ισημερινού

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – Κίτο

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό το Εκουαδόρ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Θα πρέπει να βρίσκεστε στον έλεγχο εισιτηρίων 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης σας. Στο αεροδρόμιο του Κίτο θα σας παραλάβει ο αντιπρόσωπός μας και θα σας συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

2η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Οταβάλο – Κίτο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο πραγματοποιούμε ολοήμερη επίσκεψη  στην επαρχία των Λιμνών -Imbabura (που ονομάζεται έτσι καθώς διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού σε ολόκληρη την περιοχή) και την αγορά του Οταβάλο (Otavalo Market): κάθε Τετάρτη και Σάββατο γίνεται μια λαϊκή αγορά στην οποία μπορεί να βρει κανείς πολλών ειδών τοπικά προϊόντα με σήμα κατατεθέν τα πολύχρωμα σχέδια. Στη συνέχεια, διασχίζουμε την κοιλάδα Guayllabamba (Guayllabamba Valley) και παίρνουμε μια γεύση από το μοναδικό θέαμα του χιονοσκέπαστου ηφαίστειου Cayambe. Η διαδρομή συνεχίζεται με επίσκεψη στη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας και κέντρο παραθερισμού των ντόπιων κατοίκων, την  Lago San Pablo, το χωριό Cotacachi, γνωστό για την παραγωγή δερμάτινων ειδών και την λίμνη Cuicocha: Μιλάμε για μια πανέμορφη λίμνη – κρατήρας του ηφαιστείου Cotacachi σε υψόμετρο 3,070m! Σε όλες αυτές τις επισκέψεις, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές. Αφήνουμε πίσω μας την πόλη του Quito και κατευθυνόμαστε προς την Imbabura, δλδ την επαρχία των Λιμνών. Θα κάνουμε διάφορες στάσεις για να ρίξουμε μια ματιά στην τοπική κουλτούρα. Το Cayambe , το ηφαίστειο στα 5,790m που είναι ταυτόχρονα και το υψηλότερο σημείο που ακουμπά νοητά η γραμμή του ισημερινού, είναι επίσης ξακουστό για τα αλμυρά του μπισκότα με γεύση τυριού – ό,τι πρέπει για να τονωθούμε. Μετά από την ξεχωριστή αυτή διαδρομή θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ξενάγηση πόλης & επίσκεψη στο Μνημείο του Ισημερινού

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με μια ξενάγηση στην παλιά πόλη του Κίτο, με τις όμορφες εκκλησίες, αποικιακού χαρακτήρα και ερχόμαστε έτσι πιο κοντά στην ιστορία και τις κλασικές τέχνες αυτού του τόπου. Στο Λόφο Panecillo θα έχουμε μια πανοραμική εικόνα της περιοχής. Κινούμαστε βόρεια προς τις πόλεις της «Μέσης του Κόσμου». Μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες πάνω στη γραμμή του ισημερινού και να γυρίσετε πίσω στο παρελθόν καθώς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο του Κίτο. Η αποικιακή κληρονομιά μας δημιουργεί ένα συναίσθημα ανάλογο με εκείνο από τις παλιές ευρωπαϊκές πόλεις. Δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η UNESCO ονόμασε ολόκληρη την περιοχή Παγκόσμια Κληρονομιά. Οι πλατείες με την μπαρόκ αρχιτεκτονική και με τις αμέτρητες εκκλησίες αποικιακού χαρακτήρα με ηλικία περίπου 500 ετών, θα σας εντυπωσιάσουν. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη στην πλατεία San Francisco και την ομώνυμη εκκλησία, την πλατεία Ανεξαρτησίας και τον κεντρικό Καθεδρικό ναό, το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία El Sagrario καθώς και ένα από τα καλύτερα δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, την περίτεχνη εκκλησία La Compañía de Jesus με την απόλυτη συμμετρία στη διακόσμηση και τις ξεχωριστές μορφές στις τοιχογραφίες. Το τέμπλο είναι καλυμμένο με φύλλα χρυσού, η πρόσοψη ξεπερνά κάθε φαντασία και η σκαλισμένη, ξύλινη πόρτα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το παράξενο μείγμα δυο διαφορετικών θρησκειών (εκείνης των Ίνκα με εκείνη των ευρωπαίων Καθολικών) αντικατοπτρίζεται άψογα σε αυτό το οικοδόμημα. Μετά από αυτή την πλούσια, από ιστορικής άποψης, επίσκεψη συνεχίζουμε 15km βόρεια του Κίτο προς την περιοχή της «Μέσης του Κόσμου». Σε αυτή τη μικρή ακρόπολη, θα βρεθούμε στο μνημείο του Ισημερινού, αφιερωμένο στη γαλλική επιστημονική έκθεση (τον 18ο αι.) που προσπάθησε να ορίσει την ακριβή τοποθεσία του ισημερινού για πρώτη φορά. Κατόπιν, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το βιωματικό και επιστημονικό  Μουσείο Inti Ñan με υπαίθρια εκθέματα περί αστρονομίας και γεωγραφίας, τοποθετημένο ακριβώς επάνω στη γραμμή του ισημερινού. Ακολούθως θα πάμε προς το ηφαίστειο Pululahua, ένα μέρος γεμάτο ενέργεια, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να αρνούνται να αποχωριστούν αυτόν εδώ τον τόπο. Επιστροφή στην πόλη του Κίτο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Μίντο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας. Θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά, στην επαρχία Πιτσιντά (Pichincha) και την ακτογραμμή Mitad del Mundo – Calacalí – Los Bancos, μέσα από εκπληκτικά τοπία και μικρές πόλεις. Μετά από περίπου 1,5 ώρα διαδρομής θα φτάσουμε στο Mindo Cloud Forest: πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φροντίζει για τα είδη υπό εξαφάνιση κυρίως λόγω των κλιματικών αλλαγών και της παρεμβατικής ανθρώπινης δραστηριότητας. Στο χώρο αυτό μπορείτε να δείτε καταρράκτες, να απολαύσετε μεγάλους περιπάτους, ιππασία ενώ η βιοποικιλότητα θα πλαισιώνει την κάθε σας μοναδική εμπειρία, μιας και ολόκληρη η περιοχή θεωρείται ένας οικολογικός παράδεισος. Μια τελευταία επίσκεψη στον κήπο με τις ορχιδέες και τη φάρμα με τι πεταλούδες θα δώσει μια ανεπανάληπτη επίγευση σε αυτή την ημέρα. Επιστροφή στο Κίτο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Λεωφόρος των Ηφαιστείων / Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι / Ριομπάμπα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση από το Κίτο μέσω της «λεωφόρου των Ηφαιστείων» θαυμάζοντας το ανεπανάληπτο τοπίο των Άνδεων – είναι ευκαιρία για εσάς να τραβήξετε φωτογραφίες ενώ θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο εθνικό πάρκο Cotopaxi με θέα στο ηφαίστειο των 5,900m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γνωστό και ως «ο Λαιμός του Φεγγαριού». Το ηφαίστειο αυτό θεωρείται ενεργό αν και η τελευταία του έκρηξη σημειώθηκε στα 1877. Φτάνουμε στην πόλη της Riobamba (το όνομά της σημαίνει ποτάμι και κοιλάδα μαζί, μια λέξη-μίξη ισπανικής γλώσσας και τοπικής διαλέκτου), χαρακτηριστική για την γεωμορφολογία της αλλά και τα ποικίλα πολιτιστικά στοιχεία. Εκεί θα διανυκτερεύσουμε σε μια τυπική Hacienda.

6η μέρα: Αλαουσί – «Η μύτη του διαβόλου» – Ινγκαπίρκα – Κουένκα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αλαουσί (Alausi). Η ξενάγηση ξεκινά νωρίς το πρωί από την πόλη του Alausi, στη δυτική μεριά της οροσειράς των Άνδεων. Το «Τρένο της Κληρονομιάς» (El Tren Patrimonial) μας περιμένει να επιβιβαστούμε σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία προς τη νότια πλευρά του Εκουαδόρ και το τραχύ και βραχώδες τοπίο. Εδώ θα συναντήσουμε ένα από τα πιο φιλόδοξα επιτεύγματα στην ιστορία της μηχανικής: μια σιδηροδρομική τροχιά που ξεδιπλώνεται κατά μήκος των ορεινών όγκων κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού! Είναι πραγματικά καινοτόμος ο τρόπος που κινείται αυτό το τρένο, ουσιαστικά περνά μέσα από στροφές σε σχήμα φιδιού,  ξεχασμένες στο χρόνο ενώ ανεβαίνει και κατεβαίνει υψομετρικά με αντίστοιχες διαφορές στην εξωτερική θερμοκρασία (καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η διαδρομή ονομάζεται «η μύτη του διαβόλου» – Devil’s nose). Περνάμε κοντά από παράκτιες πεδιάδες, από το Rio Guasuntos και την πεδιάδα του Rio Chan – Chan για να φτάσουμε στο σταθμό του Σιμπάμπε (Sibambe). Κατά την άφιξή μας εκεί θα δεχτούμε ένα θερμό καλωσόρισμα με μια επίδειξη παραδοσιακού χορού ενώ παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να θαυμάσουμε τα χειροτεχνήματα της ντόπιας κοινότητας των Άνδεων, τους Nizag. Θα απολαύσουμε μια ξενάγηση στο μουσείο του σταθμού ενώ θα μας δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο και το κλίμα. Μετά από μια περιήγηση στη περιοχή του Σιμπάμπε θα ξεκινήσουμε την ανάποδη διαδρομή 12km πίσω στο Αλαουσί. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί ως την Ινγκαπίρκα (Ingapirca), την πιο μεγάλη και καλοδιατηρημένη αρχαιολογική περιοχή στο Εκουαδόρ. Το θέαμα των ερειπίων και των μνημείων στις ανεμοδαρμένες βουνοπλαγιές κόβει την ανάσα και θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο. Άφιξη στην Κουένκα (Cuenca), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ξενάγηση πόλης (Κουένκα)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην όμορφη πόλη της Κουένκα (Cuenca) που περιλαμβάνει παραδοσιακές και γραφικές γειτονιές στο San Sebastian, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, την κεντρική πλατεία της πόλης (Parque Calderon ), την πλατεία Λουλουδιών, τον παλιό Καθεδρικό Ναό του Sagrario και στον Καθεδρικό Ναό της Άσπιλης Σύλληψης (είναι ο Νέος Καθεδρικός), που θεωρείται ο μεγαλύτερος στη Λατινική Αμερική. Στην ξενάγηση συμπεριλαμβάνεται μια επίσκεψη στο διάσημο εργοστάσιο Toquilla Straw Hat factory, όπου θα παρακολουθήσουμε την κατασκευή των περίφημων Sombreros. Θα γοητευτούμε από το El Barranco, όπου η τυπική αρχιτεκτονική συναντά το φυσικό τοπίο. Στο τέλος της ημερήσιας αυτής εκδρομής θα φτάσουμε στο Mirador de Turi, δλδ, σ’ έναν πύργο πανοραμικής θέας ολόκληρης της πόλης με τις κόκκινες σκεπές και τους μπλε θόλους «πλεγμένοι» ανάμεσα σε εντυπωσιακές βουνοκορφές. Κάπου στο μέσο της διαδρομής θα επισκεφθούμε το εργαστήριο κεραμικής του Eduardo Vega, ενός διάσημου εκουαδοριανού κεραμοποιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Εθνικό Πάρκο Κάχας / Γκουαγιακίλ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με εκδρομή στο εθνικό πάρκο El Cajas (El Cajas National Park), που θα μας προσφέρει μια γεύση από τα ανεπανάληπτα cloud forests μαζί με τα τοπία και τα οικοσυστήματα των Άνδεων. Η μυστηριώδης, ορεσίβια σιωπή μάς προσκαλεί να την εξερευνήσουμε, να κινηθούμε κατά μήκος των παραλιμνίων και να αναμετρηθούμε με το θέαμα των 235 λιμνών μέσα στο εθνικό αυτό πάρκο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής στο βουνό θα παρατηρήσουμε τα ενδημικά πουλιά και την ποικιλία στη βλάστηση. Απολαύστε αυτή την στενή επαφή με τη φύση σε αυτό το τόσο ξεχωριστό κομμάτι των εκουαδοριανών Άνδεων.  Παράλληλα, θα ανηφορίσουμε προς το δάσος  Llaviucu, στα 3,100m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένας δρόμος στενός και δύσβατος , διάρκειας 45’ – κυριολεκτικά μια περιπέτεια μέσα σε συνθήκες τροπικού κλίματος! Κατόπιν θα ανηφορίσουμε για την περιοχή Λα Τορεαντόρα (La Toreadora) στα 3.900m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκεί υπάρχει ένα καταφύγιο, δίπλα ακριβώς από τη λίμνη. Θα ανηφορίσουμε για περίπου 2,5 ώρες με τα πόδια. Άφιξη στο Γκουαγιακίλ και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Ξενάγηση πόλης στο Γκουαγιακίλ

Αμέσως μετά το πρωινό αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της πόλης – λιμάνι Γκουαγιακίλ (Guayaquil): πρόκειται για μια περιοχή ραγδαία αναπτυσσόμενη με πολλές αντιθέσεις ανάμεσα στους ρυθμούς του σήμερα και τις παραγκουπόλεις του χτες. Πήρε το όνομά της από τον θρυλικό, ντόπιο αρχηγό που μαζί με τη γυναίκα του αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν παρά να παραδοθούν στους κατακτητές Ισπανούς. Η πόλη συχνά αποκαλείται «το διαμάντι του Ειρηνικού» (Pacific Pearl), χαρακτηρισμός που ασφαλώς και τη δικαιώνει, καθώς είναι ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό. Το City tour ξεκινά από το πάρκο της Εκατονταετηρίδας στη λεωφόρο της 9ης Οκτωβρίου (Avenue 9 de Octubre). Συνεχίζουμε κατά μήκος αυτής της λεωφόρου για να διαπιστώσουμε την αναγέννηση της πόλης, περνώντας μπροστά από το πρώτο κτήριο της πυροσβεστικής, το ναό της Μασονίας  καθώς και τα υπόλοιπα οικοδομήματα, χτισμένα από τις αρχές του 20ου αι. θα περάσουμε από την πλατεία του San Francisco (San Francisco Plaza),την κεντρική τράπεζα ( Banco Central) και την κεντρική πλατεία ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο και το κτήριο της Κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε με τα πόδια από αυτό το σημείο , δύο τετράγωνα παρακάτω προς το Δημοτικό Μουσείο και θα επισκεφθούμε το πάρκο Seminario (γνωστό και ως Iguana Park ή πάρκο Bolivar), χτισμένο στα 1868, που πήρε τ’  όνομά του από τον φιλάνθρωπο Manuel Seminari, ο οποίος φρόντισε για την μεγάλη του ανακαίνιση. Η βόλτα μας προχωρά διαμέσου της οδού Χιλής προς τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Olmedo, αντικρίζοντας το πρώτο κρατικό πανεπιστήμιο της πόλης, ένα παλιό κτήριο με λευκές κολώνες και μεγάλα παράθυρα, γνήσιο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Η επόμενή μας στάση στη νότια αγορά της Malecon 2000, για να επισκεφθούμε την πλατεία Ενσωμάτωσης (Integration Plaza) και το παζάρι με τις χειροτεχνίες, το Union Club και το πρώτο φρούριο του Γκουαγιακίλ (Guayaquil), όπου δεσπόζει  το άγαλμα του πρώτου δημάρχου της πόλης, του Jose Joaquin de Olmedo – μπροστά από τον ποταμό Guayas. Επόμενη στάση, η Αστική πλατεία (The civic plaza). Θα δούμε τον Πύργο Moorish (Moorish Tower) που φιλοξενεί ένα παλιό ρολόι, ιδιαίτερα σημαντικό για τους  παλιούς κατοίκους της περιοχής: το ρολόι αυτό όχι μόνο έδειχνε την ώρα αλλά ενημέρωνε με τους ιδιαίτερους χτύπους του για την παρουσία πειρατών στην πόλη. Θα δούμε ακόμη το μνημείο της Ροτόντα (Rotonda Monument) όπου 2 άντρες, ο  Malecón Simón Bolívar (από την Βενεζουέλα) και ο José de San Martín (από την Αργεντινή), συναντήθηκαν στις 26 Ιουλίου 1822 για να συζητήσουν τον τρόπο που θα απελευθερώσουν το Guayaquil από την κυριαρχία των Ισπανών. Θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο για να πάμε στην παλιά γειτονιά του Las Peñas, όπου ουσιαστικά η πόλη γεννήθηκε, τοποθετημένη στους πρόποδες του λόφου Santa Ana. Συνεχίζουμε προς τα βόρεια της πόλης, μπροστά από το Νοσοκομείο, το νεκροταφείο και τις μεγάλες λεωφόρους. Ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Αεροδρόμιο της Μπάλτρα, Γκαλάπαγκος – μεταφορά στο νησί Σάντα Κρουζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο είτε του Κίτο είτε του Γκουαγιακίλ για την πτήση προς τα νησιά Γκαλάπαγκος. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπάλτρα (Baltra), όπου ο αγγλόφωνος ξεναγός θα σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο λιμάνι του Puerto Ayora, στο νησί του Σάντα Κρουζ (Santa Cruz). Κατόπιν, θα ξεκουραστούμε προτού κατευθυνθούμε προς τα υψίπεδα του Santa Cruz. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις περίφημες και τεράστιες χελώνες των Galapagos στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα ίδια τα νησιά πήραν το όνομά τους από αυτές τις χελώνες. Υπάρχουν ένα σωρό είδη ζώων εδώ (σκώληκες, σαύρες) για να δείτε, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση, όπως τα δάση  Escelacias και Matazarnos. Μετά απ’ αυτή την υπερπληροφόρηση… επιστροφή στο Puerto Ayora για διανυκτέρευση.

11η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή μέσω σκάφους στα νησιά

Επιλογή αναμέσα σε 4 διαφορετικές, ημερήσιες  εκδρομές που θα ξεκινήσουν πολύ νωρίς το πρωί – ενδεχομένως στις 5, διαφορετικά στις 8 π.μ. θα επιβιβαστούμε σε ένα μικρό πλοιάριο και θα συναντηθούμε είτε στην προβλήτα του Πουέρτο Αγιόρα (Puerto Ayora) είτε στο κανάλι Ιταμπάκα (Itabaca). Ο προορισμός μας θα είναι ένα από τα νησιά Plazas / North Seymour / Santa Fe / Bartolomé. Σε κάθε περίπτωση η εκάστοτε επίσκεψη θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα και σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά με την άγρια ζωή των νησιών. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ορειβασία, κολύμπι με μάσκες και σίγουρα λεπτομερή παρατήρηση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: Παραλία Τορτούγκα Μπέι (Tortuga Bay) / Bay Tour

Μετά το πρωινό ο οδηγός θα υποδείξει το σημείο συνάντησης για μια ξενάγηση διάρκειας 45’ στην πανέμορφη λευκή παραλία, Tortuga Bay. Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες στα Galapagos. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε πελεκάνους, ψάρια, θαλάσσια iguanas και άλλα είδη άγριας ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα η βόλτα μας θα συνοδεύεται από ένα φυσιοδίφη οδηγό, που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Θα μεταφερθούμε στα συναρπαστικά σημεία, όπως η Loberia και τα Las Grietas, όπου και θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε με μάσκες, να κάνουμε ορειβασία και να μάθουμε περισσότερα για τα νησιά αυτά. Ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας, επιστροφή στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.

13η μέρα: Πτήση επιστροφής προς το Ecuador

Την τελευταία ημέρα προτείνουμε ξύπνημα νωρίς το πρωί, γύρω στις 6 για να ετοιμαστούμε ,να πάρουμε πρωινό, προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Μπάλτρα (Baltra). Από εκεί θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής είτε από το αεροδρόμιο του Κίτο είτε του Γκουαγιακίλ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Υπενθύμιση: θα πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, για λόγους ασφαλείας, το αργότερο 3 ώρες από την προγραμματισμένη αναχώρησή σας.

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Εκουαδόρ & τα Γκαλάπαγκος
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης και εσωτερικής πτήσης
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.