Χιλή

Μια λεπτή γραμμή (4.600 km μήκους και μόλις 43ο km max πλάτους) στον παγκόσμιο χάρτη είναι η χώρα της Χιλής, όσο πιο δυτικά μπορεί κανείς να φανταστεί. Κι όμως εδώ χωρούν αμμόλοφοι, κοιλάδες, ηφαίστεια, αρχαία δάση και… φιορδ! Ο χρόνος κυλά αργά σε αυτή τη μακρινή χώρα, που έχει μείνει ανέγγιχτη από τις πάσης φύσεως αλλαγές. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποί της έρχονται να μας διδάξουν αυτήν ακριβώς την καρτερία και τον σεβασμό σε μια εικόνα πρωτόγονη, φιλόξενη, σχεδόν εξωπραγματική. Απολαύστε τα χρώματα στα υφάσματα, γευτείτε τα μοναδικά κρασιά τους, πιείτε τσάι maté και φυσικά, αν έχετε την ευκαιρία, επισκεφθείτε το νησί του Πάσχα με τα περιβόητα αγάλματα Moai (που η παρουσία τους έχει εξάψει την περιέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο) καθώς και το Εθνικό Πάρκο Rapa Nui – μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι θεωρίες γύρω από τους ανθρωπόμορφους γιγάντιους ογκόλιθους έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το μικροσκοπικό αυτό νησάκι σε πόλο έλξης παγκόσμιου τουρισμού.
Η Χιλή του Νερούδα, του Αλιέντε αλλά και του Πινοσέτ είναι μια χώρα γοητευτική που θα σας φέρει σε επαφή με κάθε είδους περιπέτεια ζωής!

Προγράμματα

Διαμονή

  Πόλεις / Αξιοθέατα

  Σαντιάγο: Η πρωτεύουσα της Χιλής έχει ένα μοναδικό προτέρημα – είναι περιτριγυρισμένη από βουνά και αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να απολαύσει από ψηλά τη θέα προς την πόλη! Κατά τ’ άλλα, θα δείτε μουσεία, παλάτια, πανέμορφα μπαρ, εστιατόρια και καφέ ενώ θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε γκαλερι, να δοκιμάσετε μοναδικά κρασιά αλλά και την τοπική κουζίνα. Με το κλίμα να είναι σχεδόν μεσογειακό θα αισθανθείτε μια επιπλέον οικειότητα με την πόλη και δεν θα θέλετε να την αποχωριστείτε.

  Βαλπαραΐσο: Ίσως η πιο χρωματιστή πόλη στον κόσμο! Έχει μαγέψει όλους όσους την επισκέπτονται με τον έντονα καλλιτεχνικό της χαρακτήρα που αναδύεται ακόμη και μέσα από μια απλή βόλτα στα δρομάκια της. Χαρακτηριστικά είναι τα ψηφιδωτά που επενδύουν τοίχους, κολώνες αλλά και στολίζουν περίτεχνα την πόλη.
   

  Έρημος της Ατακάμα: Το πιο ξηρό και άγονο μέρος στον πλανήτη! Τα δείγματα από το χώμα της περιοχής έδειξαν τεράστιες ομοιότητες με το έδαφος του πλανήτη Άρη, γι’ αυτό κι εδώ έχουν γυριστεί πολλές σκηνές από ταινίες του Χόλυγουντ που διαδραματίζονται στο διάστημα. Ακραίες θερμοκρασίες πλαισιώνουν το απόκοσμο τοπίο και όλα αυτά εξηγούν γιατί εδώ ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες μούμιες, που προηγούνται των αιγυπτιακών.

  Πούντα Αρένας: Μια πόλη στον πορθμό του Μαγγελάνου που συνδέει άρρηκτα το όνομά της με την Ανταρκτική. Σε ταχύτατη ανάπτυξη με πολλές δράσεις τόσο πολιτιστικές, όσο και ερευνητικές, που αφορούν τα σύνορά της αλλά και την ταυτότητά της γενικότερα, προσπαθεί να προσελκύσει επισκέπτες και φαίνεται να το καταφέρνει.

  Πουέρτο Νατάλες: Είναι μια μικρή πόλη – ωστόσο πρωτεύουσα της επαρχίας Última Esperanza – ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την πύλη του εθνικού πάρκου Torres del Paine. Εκεί καταλήγουν τα ferries, όταν ταξιδεύουν ανάμεσα στα φιορδ και τους παγετώνες.
   

  Συνδυαστικά Προγράμματα

  Τιμοκατάλογος

  Προσφορές