Μεγάλος γύρος Βραζιλίας

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – Ρίο ντε Τζανέιρο

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο, μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού. Θα πρέπει να βρίσκεστε στον έλεγχο εισιτηρίων 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης σας. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, θα συναντήσετε τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος θα φροντίσει για τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

2η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο

Αμέσως μετά το πρωινό η μέρα μας ξεκινά με μια εκδρομή στο βουνό Corcovado, στο οποίο φτάνει κανείς μόλις περάσει από τη λίμνη «Laguna Rodrigo de Freitas”. Μέσω ενός άνετου τρένου στους πρόποδες του βουνού, κινούμαστε προς την κορυφή του Corcovado. Από εκεί παίρνουμε τον ανελκυστήρα πανοραμικής θέας και ανεβαίνουμε στο πιο ξακουστό σημείο του Rio de Janeiro αλλά και ολόκληρης της Βραζιλίας: στην κορυφή στέκεται το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού, με ύψος 32m και βάρος 1,000 τόνους. Έχει τα χέρια ανοικτά με το βλέμμα στραμμένο προς την πόλη. Είναι ένα άγαλμα σε υψόμετρο 710m, το οποίο μπορεί κανείς να δει σχεδόν από οποιαδήποτε γωνιά της πρωτεύουσας. Από το συγκεκριμένο σημείο έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε όλη την πόλη και τις ομορφιές της – η θέα φτάνει ως τη θάλασσα και τις γνωστές παραλίες Ιπανέμα (Ipanema) και Κόπα Καμπάνα (Copacabana). Ύστερα από αυτό το επιβλητικό θέαμα θα μεταφερθούμε στο Sugar Loaf, ένα βουνό σε ύψος 396m από το έδαφος ατενίζει τον κόλπο αλλά και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για περιοχή κηρυγμένη από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ήδη από το 2012 ενώ για να φτάσει κανείς στην κορυφή χρησιμοποιεί τελεφερίκ. Μια πρώτη στάση είναι στο λόφο με την ονομασία “Morro da Urca” με πολλούς κήπους και τοποθεσίες με θέα 360ο . Κατά τη δεύτερη στάση απολαμβάνετε ξανά τη μοναδική θέα πάνω από το Rio de Janeiro καθώς και προς τον κόλπο Guanabara. Πέρα στον ορίζοντα διακρίνεται το Corcovado. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση – υπολογίστε ότι η εκδρομή έχει διάρκεια περίπου 8 ώρες.

3η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλης και το ιστορικό της κέντρο. Περιήγηση στα στενά σοκάκια, πλημμυρισμένα από μνήμες μιας άλλης εποχής. Επισκεπτόμαστε τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα, όπως το αβαείο “São Bento”, την σχεδόν κουκλίστικη εκκλησία με το όνομα “Igreja de Candelaria”, την πλατεία της 15ης Νοεμβρίου (the “place of XV. Novembre”), ημερομηνία- σταθμός, κατά την οποία εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία στη χώρα. Παράλληλα, κινούμαστε στις πιο διάσημες οδούς, τις περίφημες “Goncalves Dias” όπου βρίσκεται ένα φημισμένο παραδοσιακό μπαρ, το  “Colombo”. Η βόλτα ολοκληρώνεται στην περιοχή “Praça Carioca” και στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Η διάρκεια της ξενάγησης αυτής είναι 4 ώρες.

4η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Καταρράκτες Ιγκουασού (σύνορα Βραζιλίας/Αργεντινής)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Iguaçu. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση ως το απόγευμα, όταν θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας στο εθνικό πάρκο και στους Καταρράκτες από τη μεριά της Βραζιλίας. Από εδώ θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε την περιοχή που έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. (διάρκεια επίσκεψης 4 ώρες).

5η μέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (σύνορα Βραζιλίας/Αργεντινής)

Πρωινό και μεταφερόμαστε ξανά στους Καταρράκτες αλλά αυτή τη φορά από τη μεριά της Αργεντινής. Κινούμαστε μέσω ενός τρένου μέσα στη ζούγκλα και φτάνουμε σε ένα φαράγγι που κόβει την ανάσα, το «Λαιμό του Διαβόλου» (Garganta del Diabolo). Θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένες διαδρομές και θα φτάσουμε στο κομβικό σημείο Alvar-Nunes (από το όνομα του πρώτου ανθρώπου, ισπανικής καταγωγής που κατέγραψε τους καταρράκτες αυτούς). Θα επισκεφθούμε ακόμη και ορισμένους άλλους καταρράκτες με τα ονόματα Bozetti”, “San Martin” and “the two sisters“. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. (διάρκεια επίσκεψης 5 ώρες).

6η μέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού – Μανάους – Αμαζόνας

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Manaus. Άφιξη εκεί και μεταφορά στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας για να το εκμεταλλευτείτε είτε χαλαρώνοντας είτε με μια προαιρετική εκδρομή. Διανυκτέρευση.

7η & 8η μέρα: Αμαζόνας

Αυτές τις 2 ημέρες θα εξερευνήσουμε τα τροπικά δάση «Amazonas» περπατώντας. Είναι μοναδική αίσθηση να ανακαλύπτει κανείς την τοπική χλωρίδα και πανίδα! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιήγησης κινούμαστε παράλληλα με τα φράγματα του Αμαζονίου, πραγματοποιούμε και νυχτερινή βόλτα για να δούμε τους cayman (είδος κροκόδειλου που ζει στις περιοχές αυτές) και επισκεπτόμαστε μια τοπική κοινότητα για να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους. Το ταξίδι αυτό ολοκληρώνεται στο σημείο που τα δύο ποτάμια χύνονται στον μεγάλο Αμαζόνιο. Υπολογίστε ότι οι ξεναγήσεις αυτές πραγματοποιούνται εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μανάους – Σαλβαδόρ ντε Μπάϊα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Salvador de Bahia. Άφιξη εκεί, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπάϊα

Μετά το πρωινό έχετε μερικές ώρες για να χαλαρώσετε. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε ένα city tour και θα μιλήσουμε για την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και για την ανάπτυξη αυτής της εκπληκτικής πόλης. Η περίφημη αστική περιοχή του Pelourinho έχει διατηρήσει την αποικιακή αρχιτεκτονική του και είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Διασχίζουμε τα γραφικά δρομάκια, περνάμε από το δημαρχείο, την εκκλησία και το αβαείο “São Francisco” ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Το μέρος λέγεται “Largo do Pelourinho” και είναι μια τριγωνική πλατεία λιθόστρωτη, γεμάτη από ιστορικά κτήρια και μνημεία. Κυριολεκτικά εδώ χτυπά ο παλμός της Salvador de Bahia.

11η μέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπάϊα – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού

12η μέρα: Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στη Βραζιλία
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης και εσωτερικών πτήσεων
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.