Βραζιλία – Αμαζόνιος – Αργεντινή

Back to the tour
1η & 2η μέρα: Αθήνα – Ρίο ντε Τζανέιρο – Μανάους

Αναχώρηση με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο, μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού. Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ρίο, θα συνεχίσουμε την πτήση για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού μας, που είναι το Μανάους. Άφιξη στο Μανάους και μετά την παραλαβή των αποσκευών σας θα συναντήσετε τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος θα φροντίσει για τη μεταφορά σας στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει σε μια μαγευτική 3ήμερη κρουαζιέρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια – καμπίνες, ποτό καλωσορίσματος και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

3η μέρα: Μανάους – Αμαζόνιος

Πρωινό  στο κρουαζιερόπλοιο και ξεκινά η πρώτη μέρα της κρουαζιέρας με Trekking και Φωτοσαφάρι στην περιοχή Janaucaca  ή εναλλακτικά εκδρομή  με βάρκα στο Manaquiri για ψάρεμα πιράνχας. Παρατήρηση της τοπικής πανίδας και χλωρίδας. Δείπνο ενώ δύει ο ήλιος. Το βράδυ, νυχτερινή παρατήρηση αλιγάτορα!

4η μέρα: Μανάους – Αμαζόνιος

Πρωινό στο κρουαζιερόπλοιο και νωρίς το πρωί βόλτα με βάρκα στην λίμνη Manacapuru για παρατήρηση σπάνιων πουλιών αλλά και για να απολαύσουμε την εντυπωσιακή ανατολή του ήλιου στην ζούγκλα. Αργότερα βόλτα με τις βάρκες στις λίμνες και σε ανεξερεύνητες περιοχές και ρέματα, συμπεριλαμβανόμενης και της επίσκεψης σε τοπικό σπίτι, για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ντόπιων, τα ήθη και έθιμά τους αλλά και για να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια σταφίδας. Επιστροφή στο πλοίο και δείπνο.  

5η μέρα: Μανάους – Ρίο ντε Τζανέιρο

Πρωινό στο κρουαζιερόπλοιο και στην συνέχεια άφιξη στο λιμάνι του Μανάους. Από εκεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Ρίο. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο του Ρίο, θα συναντήσετε τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, ο οποίος θα φροντίσει για τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

6η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) – Ξενάγηση Sugar Loaf

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την πρωινή μας ξενάγηση. Θα ανέβουμε με τελεφερίκ στο λόφο Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει ‘’Ζαχαρόψωμο’’ και αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό ορόσημο της περιοχής. Με ασυνήθιστο σχήμα και κύρια συστατικά τον γρανίτη και τον χαλαζία υψώνεται στην είσοδο του κόλπου Guanabara. Έχει ύψος 396 μέτρα και προσφέρει από την κορυφή του στους επισκέπτες μια εξαιρετική θέα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ενώ δεν είναι λίγοι που επισκέπτονται το Sugarloaf για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Το όνομά του το οφείλει στο σχήμα του, που θυμίζει κύβο ζάχαρης. Το γυάλινο τελεφερίκ του Sugarloaf, μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή του λόφου προσφέροντάς τους πανοραμική θέα 360°. Το τελεφερίκ αυτό είναι γνωστό από την ταινία του James Bond, «Moonraker», μιας και πάνω του έγινε η περίφημη μάχη του James Bond με τον Σαγόνια. Ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

7η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) – Ξενάγηση Corcovado

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωινή μας ξενάγηση. Θα περάσουμε μέσα από την παραδοσιακή συνοικία του Κόσμε Βέλιο (Cosme Velho) και θα αποβιβαστούμε στο σταθμό του Κορκοβάδο (Corcovado), ενός από τους διάσημους λόφους της πόλης, από όπου θα πάρουμε το τρενάκι που, διασχίζοντας το δάσος με την πυκνή υποτροπική βλάστηση, θα μας ανεβάσει στο άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή, το οποίο έχει ύψος 32 μέτρα και δεσπόζει σε υψόμετρο 710 μέτρων πάνω από την πόλη. Επιστροφή μέσω πανοραμικής διαδρομής στις παραλίες Σαο Κονράδο, Λεμπλόν, Ιπανέμα και Κοπακαμπάνα (São Conrado, Leblon, Ipanema & Copacabana), η καθεμιά με τη δική της, ξεχωριστή προσωπικότητα. Ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

8η μέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Καταρράκτες Ιγκουασού (Βραζιλία/Αργεντινή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας στους καταρράκτες Ιγκουασού (Iguaçu στα πορτογαλικά – Iguazú στα ισπανικά). Άφιξη στο Ιγκουασού και μετά την παραλαβή των αποσκευών,  μεταφορά  στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ευκαιρία να απολαύσετε μια βόλτα στη βραζιλιάνικη πλευρά (η είσοδος περιλαμβάνεται). Επισκεφθείτε τις υπερυψωμένες πλατφόρμες και απολαύστε την πανοραμική θέα ενός από τα μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του πλανήτη μας. Το μεγαλείο των καταρρακτών θα σας συναρπάσει!

9η μέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (Βραζιλία/Αργεντινή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στην αργεντίνικη πλευρά, που περιλαμβάνει τουρ στους άνω και στους κάτω καταρράκτες καθώς και στο «Λαρύγγι του Διαβόλου» (Devil’s Throat / La Garganta del Diablo), όπου θα σταθείτε «περικυκλωμένοι» από τους καταρράκτες κατά 260 μοίρες. Σας προτείνουμε επίσης την προαιρετική «Ναυτική Περιπέτεια» (Nautical Adventure). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

10η μέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, από όπου θα πάρετε την πτήση σας για το Μπουένος Άιρες (Buenos Aires), την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Άφιξη και παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  ελεύθερος χρόνος . Το βράδυ προαιρετικά μπορείτε ν’ απολαύσετε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες αυτού του ταξιδιού, μια Βραδιά Τάνγκο. Το Τάνγκο γεννήθηκε στην Αργεντινή και η επίσκεψή σας σ’ έναν από τους καλύτερους «οίκους» τάνγκο θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικούς από τους διασημότερους Αργεντίνους καλλιτέχνες και χορευτές, υπό τη συνοδεία γεύσεων της παραδοσιακής αργεντίνικης κουζίνας (μεταφορά, πλήρες δείπνο και σόου περιλαμβάνονται). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

11η μέρα: Μπουένος Άιρες – Περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια πανοραμική ξενάγηση στο Μπουένος Άιρες, που θα σας δώσει την ευκαιρία να αρχίσετε να «αισθάνεστε» τον παλμό της πόλης. Θα δούμε το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο της πόλης, τον Οβελίσκο και στη συνέχεια μερικές από τις αναρίθμητες πλατείες της, όπως την Πλάσα δε Μάγιο, Πλάσα Σαν Μαρτίν, Πλάσα Κονγκρέσο (Plaza de Mayo, Plaza San Martín, Plaza Congreso) και διάφορες γνωστές λεωφόρους, όπως την Κοριέντες, Μάγιο και Νουέβε δε Χούλιο (Corrientes, Mayo, 9 de Julio). Θα περάσουμε από τις ιστορικές συνοικίες Λα Μπόκα, Σαν Τέλμο και Μονσεράτ (La Boca, San Telmo, Montserrat), τις κομψές συνοικίες του Παλέρμο και της Ρεκολέτα (Palermo, Recoleta) και τέλος τη σύγχρονη συνοικία του Πουέρτο Μαδέρο (Puerto Madero), τα πάρκα Λεσάμα και Τρες δε Φεμπρέρο (Lezama, Tres de Febrero), τo εμπορικό/χρηματιστηριακό κέντρο, όπως και το διάσημο γήπεδο ποδοσφαίρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

12η μέρα: Μπουένος Άιρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε ένα ράντζο γαιοκτημόνων της Αργεντινής που συνδυάζεται με μεσημεριανό μπάρμπεκιου και σόου με άλογα των κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι Γκαούτσος, (όπως είναι το όνομά τους) αποτελούν σύμβολα της επανάστασης και των αγώνων για την απελευθέρωση από τους Ισπανούς. Λυγερόκορμοι, σβέλτοι, ανεξάρτητοι, σκληροί, με πλατύγυρα καπέλα, μαύρα παντελόνια, μπότες και γιλέκα ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων, βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων στα μεγάλα αγροκτήματα της Αργεντινής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος.

13η μέρα: Μπουένος Άιρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες, για να πάρετε την πτήση της επιστροφής. Σημειώστε ότι, για λόγους ασφαλείας, η προσέλευσή σας στο αεροδρόμιο πρέπει να γίνει το αργότερο τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας.

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια (υπερατλαντικά όπως και για πτήσεις εσωτερικού, στη Βραζιλία)
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό καθημερινά και διατροφή, όπου αυτή αναφέρεται
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές και ξεναγήσεις του προγράμματος
 • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στη Βραζιλία (ελληνόφωνος ξεναγός για γκρουπ άνω των 10 ατόμων)
 • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.