Legends of Peru

Back to the tour

Το πρόγραμμα εδώ: Legends of Peru

1η μέρα: Αθήνα – Λίμα

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Θα πρέπει να βρίσκεστε στον έλεγχο εισιτηρίων 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση της πτήσης σας. Στο αεροδρόμιο της Λίμα θα σας παραλάβει ο αντιπρόσωπός μας στο Περού και θα σας συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε με μία πανοραμική ξενάγηση της πρωτεύουσας. Θα σταματήσουμε στην κεντρική πλατεία Plaza de Armas για να γνωρίσουμε από κοντά το Προεδρικό και το Δημοτικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό όπου βρίσκεται και ο τάφος του Ισπανού κονκισταδόρ Φρανσίσκο Πισάρο (Francisco Pizarro) και το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης. Ακολούθως, θα κάνουμε έναν σύντομο περίπατο στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τις κατακόμβες και θα συνεχίσουμε με πανοραμική ξενάγηση στη σύγχρονη πόλη. Στη γειτονιά του Αγίου Ισίδωρου (San Isidro) θα δούμε την καλοδιατηρημένη πυραμίδα Ουάκα Αγιαμάρκα (Huaca Huallamarca) από την εποχή πριν τους Ίνκας και στην περιοχή Μιραφλόρες, αντίστοιχα, την Ουάκα Πουσιγιάνα (Huaca Pucillana) – πρόκειται για έναν πλινθόχτιστο χώρο ταφής, χρονολογημένο της περίοδο ακμής της Λίμα, περίπου στα 500 μ.Χ. . Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο «Πάρκο της Αγάπης» (Parque del Amor), για να θαυμάσουμε τη συγκλονιστική θέα προς τον Ειρηνικό ωκεανό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λίμα – Πουέρτο Μαλντονάδο

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση εσωτερικού για Πουέρτο Μαλντονάδο (Puerto Maldonado). Παραλαβή στο αεροδρόμιο από τον φυσιογνώστη τοπικό οδηγό μας και μεταφορά προς το ξενοδοχείο. Κατά τη διαδρομή θα παρατηρήσουμε τις διαφορές στη βλάστηση από τα σημεία που έχουν αποδασωθεί, για την κατασκευή οικισμών, στα σημεία όπου η ζούγκλα έχει παραμείνει ανέπαφη. Από το λιμάνι του ποταμού Tambopata θα περιηγηθούμε στην ευρύτερη περιοχή και μετά από 20km θα φτάσουμε στην Φυσιολατρική Κοινότητα του Infierno. Μέσω ενός σκάφους και μετά από 45’ διαδρομής θα φτάσουμε στο Posada Amazonas: ένα πολύ ξεχωριστό δάσος, όπου θα πάρουμε πληροφορίες για την περιήγησή αλλά και την ασφάλεια της επίσκεψής μας. Μετά από περπάτημα 20’ περίπου θα φτάσουμε στο παρατηρητήριο Canopy Tower, ύψους 30m και ανεβαίνοντας εκεί θα παρατηρήσουμε πολλών ειδών δέντρα και ζώα με τα κιάλια που θα μας παρασχεθούν. Φανταστείτε ότι υπάρχουν δέντρα ακριβώς στο ίδιο ύψος με τον συγκεκριμένο μεταλλικό πύργο που βρίσκεστε! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε αμέσως για τη λίμνη Tres Chimbadas Oxbow. Θα φτάσουμε εκεί ύστερα από 30’ πλωτής διαδρομής και 45’ πεζοπορίας από το Posada Amazonas. Θα έχετε την ευκαιρία να κωπηλατήσετε στη λίμνη και αν είστε τυχεροί ίσως δείτε από κοντά πελώριες βίδρες, όπως και άλλα είδη ζώων. Ακολουθεί περιήγηση στο Parrot Clay Lick: πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημείο στις όχθες του ποταμού, όπου πολύχρωμοι παπαγάλοι συγκεντρώνονται και γλείφουν το αργιλώδες χώμα που υπάρχει εκεί, καθώς – απ’ όσο οι επιστήμονες ισχυρίζονται- τα συστατικά αυτά τους βοηθούν ν’ αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό τους. Φανταστείτε δεκάδες παπαγάλους να φτερουγίζουν μπροστά στα μάτια σας κι όλο αυτό να απογειώνεται ακουστικά αλλά και χρωματικά! Μια άλλη επίσκεψη που αξίζει τον χρόνο σας είναι το ‘Εθνικό Κέντρο Βοτάνων’, γνωστό ως Centro Ñape. Είναι ένας κοινοτικός οργανισμός που παράγει φάρμακα από φυτά του δάσους και απευθύνεται σε αυτούς που επισκέπτονται την μικρή τους κλινική. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι εκεί έχουν χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο θεραπείας και χρησιμοποιούν εναλλακτικά αυτά τα επιλεγμένα είδη φυτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε ορισμένα νυχτόβια ζώα – κυρίως βατράχους- διαφορετικά μπορείτε να παραμείνετε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο – Κούσκο

Πρωινό πολύ νωρίς το πρωί προκειμένου να επιστρέψουμε με το σκάφος στο Puerto Maldonado και ν’ απολαύσουμε την ανατολή πάνω από το ποτάμι ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε και την έντονη δραστηριότητα στη φύση τούτη την ώρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για το Cusco. Μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου και θα ξεκουραστούμε και θα έχουμε την δυνατότητα να προσαρμοστούμε στο  μεγάλο υψόμετρο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κούσκο

Μετά το πρωινό θα φύγουμε μακριά από την πολυκοσμία για να επισκεφθούμε το Sacsayhuaman, μια εντυπωσιακή ακρόπολη και ένα κολοσσιαίο φρούριο και τα δύο περιτριγυρισμένα από μαγευτικά τοπία, απολύτως εναρμονισμένα με τη φύση. Θα συνεχίσουμε με τον Ναό Qenqo των Ίνκας με τον κεντρικό του βωμό να είναι κρυμμένος  και ουσιαστικά ενσωματωμένος στο πλαϊνό του βράχου. Στο τέλος αυτής της περιήγησης θα φτάσουμε στον πύργο παρατήρησης Puca Pucara και στο Tambomachay, ένα μνημείο αρχιτεκτονικής αρτιότητας. Επιστροφή στο Κούσκο και ξεκούραση μέχρι το απόγευμα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία San Cristobal, για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παζάρι του Saint Peter’s , όπου θα γευτούμε τοπικές λιχουδιές και θα μάθουμε πολλά για την παραγωγή ντόπιων προϊόντων. Ακολουθεί επίσκεψη στον Ναό Koricancha, που το όνομά του σημαίνει «Χρυσή περιοχή» στη γλώσσα των Quechua, μιας και μπορούμε ακόμη να αισθανθούμε την χλιδή στους τοίχους, που κάποτε ήταν επιστρωμένοι με φύλλα χρυσού. Από το Saint Blas θα προχωρήσουμε προς την οδό Hatun Rumiyoc και κάπου στα μέσα της διαδρομής θα δούμε μπροστά μας το παλάτι Inca Roca, που είναι σήμερα η κατοικία του Αρχιεπίσκοπου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την παγκοσμίως γνωστή «Πέτρα με τις 12 γωνίες», ουσιαστικά μέρος του περίβολου τοίχου της κατοικίας αυτής. Η συγκεκριμένη πέτρα είναι χαρακτηριστική της δεινότητας κατασκευής των Ίνκας και αποτελείται όντως από 12 γωνίες! Η βόλτα μας κλείνει στην κεντρική πλατεία και τον Καθεδρικό Ναό, δείγμα της αναμφισβήτητης επιρροής της αποικιοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κούσκο – Ιερή Κοιλάδα (El Valle Sagrado)

Πρωινό στο ξενοδοχείο με την προσμονή της επίσκεψης στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Στο δρόμο για το μοναδικό αυτό μέρος θα κάνουμε μια μικρή στάση στην Αγουανακάντσα (Awanacancha), περιοχή όπου θα συναντήσουμε και θα ταΐσουμε λάμας και αλπάκας (σα να λέμε καμήλες των Άνδεων) ενώ οι ντόπιοι θα μας δείξουν παραδοσιακούς τρόπους ύφανσης και βαφής. Στη συνέχεια θα πάμε στο παζάρι Pisac, γεμάτο από παντός είδους χειροτεχνίες. Αν νιώσετε πεινασμένοι μετά από την βόλτα και τα ψώνια σας, μπορείτε να πάτε στους τοπικούς ξυλόφουρνους και να δοκιμάσετε το ψωμί και τα empanadas (θυμίζουν τα δικά μας τυροπιτάκια). Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην γραφική πόλη Ολανταϊτάμπο (Ollantaytambo), η οποία έχει αδιάλειπτα κατοικηθεί από την εποχή των Ίνκας. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο Ναό που εξυπηρετούσε και ως οχυρό – φρούριο για τους κατοίκους και θα βγάλουμε φοβερές φωτογραφίες. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ιερή Κοιλάδα.

8η μέρα: Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου – Κούσκο

Πρωινό και μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ολανταϊτάμπο (Ollantaytambo). Από εκεί θα πάρουμε το τρένο Vistadome προς την πόλη του Μάτσου Πίτσου (Machu Picchu – πρώην Aguas Calientes). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα απολαύσουμε την ‘Κρεμαστή Γέφυρα’, χαρακτηριστική κατασκευή των Ίνκας. Το τρένο συνεχίζει προς το ποταμό Urubamba ή Vilcanota, που ανηφορίζει και μετά κυλά προς ένα φαράγγι, ώσπου φτάνουμε αισίως στην πόλη του Machu Picchu. Εδώ η ξενάγηση περιλαμβάνει όλο τον αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει πρόσβαση (ναοί, κατοικίες, αμέτρητα σκαλοπάτια…) με πιο ενδεικτικό αξιοθέατο το Ηλιακό Ρολόι ή αλλιώς Intihuatana. Το απόγευμα θα πάρουμε το τρένο της επιστροφής και κατόπιν θα μεταφερθούμε στο Κούσκο (Cusco), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

9η μέρα: Κούσκο – Πούνο

Αμέσως μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο σταθμό των λεωφορείων. Το ταξίδι μας για το Πούνο (Puno) ξεκινά και είναι αρκετά εντυπωσιακό, γι’ αυτό και θα σταματήσουμε αρκετές φορές, για να απαθανατίσουμε τα τοπία που η διαδρομή θα μας προσφέρει… Πρώτη στάση: Andahuaylillas για το όμορφο παρεκκλήσι, κατόπιν ο ναός Racchi, αφιερωμένος στο θεό Wiracocha. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μουσείο Pucara, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε τις κλασικές κεραμικές φιγούρες σε σχήμα ταύρου. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Πούνο και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
(σημείωση: το ταξίδι αυτής της ημέρας έχει διάρκεια συνολικά 10 ώρες).

10η μέρα: Πούνο – Λίμνη Τιτικάκα

Πρωινό και ξεκινάμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη λίμνη Τιτικάκα. Θα πάμε στο λιμάνι του Πούνο (Puno) και εκεί θα γνωρίσουμε ανθρώπους της φυλής Uro, ιδιαίτερα φιλικοί και γηγενείς, που θα μας υποδεχτούν πάνω στα πλωτά νησιά τους φτιαγμένα από καλάμια totora. Θα συνεχίσουμε προς το νησί Taquile, όπου οι άνθρωποι διατηρούν τις αρχαίες παραδόσεις τους και θα μας καλοδεχτούν με τις πολύχρωμες φορεσιές τους. Η εξερεύνηση του νησιού είναι μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη από φανταστικές εικόνες της παραλίμνιας ζωής. Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη και διανυκτέρευση στο Puno.

11η μέρα: Πούνο – Λίμα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Χουλιάκα για να πάρουμε την πτήση προς τη Λίμα. Άφιξη στην πρωτεύουσα και μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

12η μέρα: Λίμα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Aεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής  και εσωτερικής πτήσης
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Περού
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.