Χρώμα και μυστήριο

Back to the tour
1η μέρα: Αναχώρηση για την πόλη του Μεξικού

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρηση με προορισμό την Πόλη του Μεξικού (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο Benito Juárez θα σας συναντήσει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης – Παναγία της Γουαδελούπης – Πυραμίδες Τεοτιουακαάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πλατεία των τριών πολιτισμών (Square of 3 Cultures), όπου το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται. Θα επισκεφτούμε επίσης τη Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης (Basilica of Our Lady of Guadalupe). Συνεχίζουμε στην εντυπωσιακή αρχαιολογική ζώνη του Teotihuacan, για να θαυμάσουμε τις μνημειώδεις Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, τον ναό του Quetzalpapalotl, την ακρόπολη και τη λεωφόρο των νεκρών. Θα επισκεφθούμε επίσης ένα κέντρο τέχνης και χειροτεχνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: πόλη του Μεξικού – Βιγιαερμόσα – Παλένκε

Πρωινό κι ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση εσωτερικού προς τη Βιγιαερμόσα (Villahermosa, που σημαίνει όμορφη πόλη). Άφιξη στη Βιγιαερμόσα και μεταφορά οδικώς στη σύγχρονη πόλη του Παλένκε (Palenque), χτισμένη λίγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά από τη διάσημη αρχαία συνονόματή της. Δείπνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Παλένκε – Καμπέτσε

Πρωινό. Επίσκεψη στην αρχαιολογική περιοχή του Palenque (Παλένκε), που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές του πολιτισμού των Μάγια. Χτισμένη χωρίς την χρήση μεταλλικών εργαλείων, ζώων ούτε καν του τροχού, ακριβώς στο σημείο όπου οι πρώτοι λόφοι ξεκινούν να υψώνονται στην πεδινή γη που καταλήγει στον κόλπο του Μεξικού και περικυκλωμένη από πυκνή ζούγκλα, η αρχαία πόλη του Παλένκε θα μείνει για πάντα τυπωμένη στη μνήμη σας. Στο εσωτερικό του Ναού των Επιγραφών θα δούμε την περίτεχνα σκαλισμένη Σαρκοφάγο του Βασιλιά Πακάλ (Pacal). Μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για την κουκλίστικη πόλη του Καμπέτσε (Campeche), προστατευόμενη από την UNESCO από το 1999 και τόσο προσεκτικά συντηρημένη, που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν είναι αληθινή. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και ξενάγηση πόλης πριν την διανυκτέρευση.

5η μέρα: Καμπέτσε – Ουσμάλ – Μέριδα

Πρωινό. Περιήγηση στην αποικιακή πόλη του Καμπέτσε και αναχώρηση προς την αρχαία πόλη του Ουσμάλ (Uxmal – παρά το ‘x’ προφέρεται Ουσμάλ, με παχύ ‘σ’), ίσως την πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις αρχαιολογικές περιοχές της χερσονήσου του Γιουκατάν και σίγουρα την πιο αρμονική και γαλήνια. Ουσμάλ στη γλώσσα των Μάγια σήμαινε «τρεις φορές χτισμένο» και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόταν στον εντυπωσιακό Ναό (ή Πυραμίδα) του Μάγου, το γνωστότερο από τα κτήρια του Ουσμάλ. Εμείς θα επισκεφθούμε αυτόν, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κτήρια της περιοχής. Το μεσημέρι, μετά το γεύμα μας, θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση τη «λευκή πόλη» της Μέριδα (Mérida), πρωτεύουσα της επαρχίας του Γιουκατάν (Yucatán). Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

6η μέρα: Μέριδα – Τσιτσέν-Ιτσά – Κανκούν

Πρωινό και αναχώρηση προς το Τσιτσέν-Ιτσά (Chichén-Itzá), τοποθεσία της πιο εκτενώς μελετημένης από όλες τις πυραμίδες των Μάγια και ένα από τα Θαύματα του Νέου Κόσμου. Θα επισκεφθούμε επίσης το Παλάτι με τις Χίλιες Κολώνες, το παρατηρητήριο, το εντυπωσιακό, τεράστιο Ιερό Πηγάδι από το οποίο η τοποθεσία παίρνει το όνομα της (Chichén Itzá σημαίνει, περίπου, Στόμιο του Πηγαδιού Των Ιτζά) – και φυσικά το γήπεδο από τη γη του οποίου, σύμφωνα με μια διάσημη προφητεία των Μάγια, την 22η Δεκεμβρίου του 2012 θα έβγαινε ο θεός Κουκουλκάν, πολεμιστής με μορφή φιδιού και θα έδινε οριστικό τέλος στον κόσμο μας. Πριν τη συνέχεια του ταξιδιού προς το κοσμοπολίτικο Κανκούν, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Άφιξη στο Cancun, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

7η μέρα: Κανκούν

Μετά το πρωινό έχετε ελεύθερη την ημέρα για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα θέρετρα ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου. Το Κανκούν είναι ο παράδεισος του τουρίστα και δεν ντρέπεται καθόλου γι’ αυτό. Από την παραλία με τη μοναδική, κατάλευκη σα ζάχαρη άχνη, άμμο της και τα απίστευτα τιρκουάζ νερά της, στα ξενοδοχεία με τις ατελείωτες προτάσεις τους για χαλάρωση, σπορ, θέαμα, διασκέδαση και εξαιρετικό φαγητό, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την κάθε τελευταία στιγμή της ημέρας σας.

8η μέρα: Κανκούν – πόλη του Μεξικού – Αθήνα

Νωρίς το πρωί αμέσως μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρετε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια μαζί με φόρους
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές του προγράμματος
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Μεξικό
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.