Συναρπαστικό Μεξικό – Καθημερινές αναχωρήσεις!

Back to the tour
1η μέρα: Αναχώρηση για την πόλη του Μεξικού

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρηση με προορισμό την Πόλη του Μεξικού (μέσω ενδιάμεσου σταθμού). Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο Benito Juárez θα σας συναντήσει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Πόλη του Μεξικού: τεράστια, κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη, προβληματική, μοντέρνα και παλιά μαζί, χτισμένη πάνω από δυο χλμ από το επίπεδο της θάλασσας – με άλλα λόγια, μοναδική. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, προστατευμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική του πλατεία, επίσημα ονομαζόμενη Πλατεία Συντάγματος αλλά γνωστή σε όλους με το όνομα «Σόκαλο» (Zocalo, που σημαίνει ‘βάση’). Εκεί θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Κυβερνητικό Παλάτι, χτισμένο ακριβώς στη θέση του παλατιού του αυτοκράτορα των Αζτέκων, Μοκτεζούμα Β’. Στη συνέχεια, θα κινηθούμε με το πούλμαν κατά μήκος της πιο εντυπωσιακής λεωφόρου της πόλης, της Πασέο δε λα Ρεφόρμα (Paseo de la Reforma) και θα διασχίσουμε το «Δάσος» του Τσαπουλτεπέκ (Bosque de Chapultepec), ένα τεράστιο αστικό πάρκο με λίμνες, που φιλοξενεί τον ζωολογικό κήπο της πόλης και πολλά εξαιρετικά μουσεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πόλη του Μεξικού – Κουερναβάκα – Τάσκο

Μετά το πρωινό θα ταξιδέψουμε για την Κουερναβάκα για την πανοραμική επίσκεψη της πόλης της Αιώνιας Άνοιξης, όπου θα θαυμάσουμε ένα από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς στην Αμερική και το Palacio El Cortés. Θα συνεχίσουμε προς το γραφικό Τάσκο (Taxco) . Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Ο καθεδρικός της ναός ξεχωρίζει ανάμεσα στα αξιοθέατά της, ενώ αξίζει να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια και καλντερίμια της αγοράς  της και να θαυμάσουμε τις ασημένιες δημιουργίες των ντόπιων καλλιτεχνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

4η μέρα: Τάσκο – Ακαπούλκο

Πρωινό και αναχώρηση για Ακαπούλκο, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της μέρας.

5η μέρα: Ακαπούλκο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην προβλήτα για την επιβίβασή σας στο γιότ Bonanza για μια τρίωρη κρουαζιέρα στον ωραιότερο κόλπο του κόσμου απολαμβάνοντας τη θάλασσα, τον ήλιο και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το πλήρωμα του γιότ με ζωντανή μουσική και τραγούδι, ανοιχτό μπαρ, διαγωνισμούς και δώρα. Επιστροφή στην προβλήτα και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής σας. Ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

6η μέρα: Ακαπούλκο – πόλη του Μεξικού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση σε προγραμματισμένη ώρα για την μεταφορά σας πίσω στην πόλη του Μεξικού. Άφιξη και ημέρα ελεύθερη για να την εκμεταλλευτείτε εσείς όπως νομίζετε καλύτερα. Βόλτες, ψώνια, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι κάποιες από τις προτάσεις μας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: πόλη του Μεξικού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα για να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Σας προτείνουμε την  Plaza των Τριών Πολιτισμών, όπου το παρελθόν και το παρόν ενώνονται, καθώς και την Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης, προστάτιδα της Αμερικής. Ακόμη τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο Τεοτιχουακάν, με τις  μνημειώδεις πυραμίδες «Ήλιος» και  «Σελήνη», το Ναό του Quetzalpapalotl, την Ακρόπολη και την Λεωφόρο των νεκρών. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: πόλη του Μεξικού – Αεροδρόμιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία επίσκεψη στην πόλη στη συνέχεια αναχωρούμε  για το αεροδρόμιο , απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση μας της επιστροφής.

9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια μαζί με φόρους
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές του προγράμματος
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Μεξικό
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.