Μαγικό Μεξικό

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – πόλη του Μεξικού

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την πόλη του Μεξικού μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, θα σας συναντήσει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

2η μέρα: Πόλη του Μεξικού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Πόλη του Μεξικού: τεράστια, κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη, προβληματική, σύγχρονη και παλιά μαζί, χτισμένη περισσότερα από δύο χιλιόμετρα ψηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας – με άλλα λόγια μοναδική. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, προστατευόμενο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική του πλατεία, επίσημα ονομαζόμενη πλατεία συντάγματος αλλά γνωστή σε όλους με το όνομα Σόκαλο (Zócalo, που σημαίνει «βάση»), όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Κυβερνητικό Παλάτι, χτισμένο ακριβώς στη θέση του παλατιού του αυτοκράτορα των Αζτέκων Μοκτεζούμα Β’. Στη συνέχεια θα κινηθούμε με το πούλμαν κατά μήκος της πιο εντυπωσιακής λεωφόρου της πόλης, της Πασέο δε λα Ρεφόρμα (Paseo de la Reforma) και θα διασχίσουμε το «Δάσος» του Τσαπουλτεπέκ (Bosque de Chapultepec), ένα τεράστιο αστικό πάρκο με λίμνες, που φιλοξενεί τον ζωολογικό κήπο της πόλης και πολλά εξαιρετικά μουσεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

3η μέρα: Πόλη του Μεξικού – Πουέμπλα – Ουαχάκα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την «πόλη των αγγέλων», την Πουέμπλα (Puebla). Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την εκκλησία Santa Maria Tonantzintla που φημίζεται για τα υπέροχο διάκοσμό της από ιθαγενείς καλλιτέχνες. Συνεχίζουμε για την Πουέμπλα, πόλη χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με την πλειοψηφία των κτηρίων της διακοσμημένα με πλακάκια και σκαλιστό πυριτόλιθο. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό στην κεντρική της πλατεία, και το παρεκκλήσι των προσευχών που θεωρείται ένα από τα οχτώ καλλιτεχνικά θαύματα του κόσμου. Μεσημεριανό φαγητό και ακολούθως μεταφορά στην Ουαχάκα (Oaxaca) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η μέρα: Ουαχάκα – Μόντε Άλμπαν – Μίτλα – Τούλε

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική περιοχή της Ουαχάκα, το Μόντε Άλμπαν (Monte Alban) που έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς και στο οποίο κανείς μπορεί να δει τα πιο σημαντικά ευρήματα των πολιτισμών των Ολμέκα, Σαποτέκα και Μιστέκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική Πλατεία, το Αστεροσκοπείο, τον Τάφο Νο 7, τους Λίθους Των Χορευτών κλπ. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική πόλη Μίτλα (Mitla), τα κτήρια της οποίας είναι διακοσμημένα με συμβολικά μωσαϊκά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Δέντρο του Τούλε, που είναι από τα μακροβιότερα του πλανήτη. Επιστροφή στην Ουαχάκα, όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, το συντριβάνι των Επτά Περιφερειών, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Δομίνικου (Santo Domingo) με το παρεκκλήσι των προσευχών και το Μουσείο Χρυσού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ουαχάκα – Σουμιδέρο – Σαν Κριστομπάλ δε λας Κάσας

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πρωινό καθ’ οδόν καθώς έχουμε ορίσει πορεία για την πόλη Τούξτλα Γκουτιέρες (Tuxtla Gutierrez), απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο των νοτίων οροσειρών του κεντρικού Μεξικού και των Ινδιάνικων καταυλισμών. Στο φαράγγι Σουμιδέρο (Sumidero) θα απολαύσουμε βόλτα με την βάρκα και θα απολαύσουμε την θέα του φαραγγιού, το βάθος του οποίου σε κάποια σημεία φτάνει τα 1000 μέτρα…! Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα και εφ’ όσον υπάρχει επαρκής χρόνος, θα επισκεφθούμε και την πόλη Τσιάπα δε Κόρσο (Chiapa de Corzo) με το εντυπωσιακό συντριβάνι της. Συνεχίζουμε για το Σαν Κριστόμπαλ (San Cristóbal De Las Casas) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η μέρα: Σαν Κριστομπάλ δε λας Κάσας & Ινδιάνικες κοινότητες

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην σημερινή μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε  Ινδιάνικες κοινότητες της περιοχής Σαν Χουάν Τσαμούλα (San Juan Chamula) και Σινακαντάν (Zinacantán), όπου θα δούμε να εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα αρχαϊκές τελετές και παγανιστικές ιεροτελεστίες που έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε την πόλη και τα αξιοθέατά της, όπως την αγορά, τον καθεδρικό ναό και την γνωστή εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας – Άγουα Ασούλ – Παλένκε

Πρωινό. Περιήγηση στην αποικιακή πόλη του Καμπέτσε και αναχώρηση προς την αρχαία πόλη του Ουσμάλ (Uxmal – παρά το ‘x’ προφέρεται Ουσμάλ, με παχύ ‘σ’), ίσως την πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις αρχαιολογικές περιοχές της χερσονήσου του Γιουκατάν και σίγουρα την πιο αρμονική και γαλήνια. Ουσμάλ στη γλώσσα των Μάγια σήμαινε «τρεις φορές χτισμένο» και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόταν στον εντυπωσιακό Ναό (ή Πυραμίδα) του Μάγου, το γνωστότερο από τα κτήρια του Ουσμάλ. Εμείς θα επισκεφθούμε αυτόν, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κτήρια της περιοχής. Το μεσημέρι, μετά το γεύμα μας, θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση τη «λευκή πόλη» της Μέριδα (Mérida), πρωτεύουσα της επαρχίας του Γιουκατάν (Yucatán). Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

8η μέρα: Παλένκε – Καμπέτσε

Πρωινό. Επίσκεψη στην αρχαιολογική περιοχή του Παλένκε, που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές του πολιτισμού των Μάγια. Xτισμένη χωρίς την χρήση μεταλλικών εργαλείων, ζώων ή ούτε καν του τροχού, ακριβώς στο σημείο όπου οι πρώτοι λόφοι ξεκινούν να υψώνονται στην πεδινή γη, καταλήγει στον Κόλπο του Μεξικού και περικυκλωμένη από πυκνή ζούγκλα, η αρχαία πόλη του Παλένκε θα μείνει για πάντα τυπωμένη στη μνήμη σας. Στο εσωτερικό του Ναού Των Επιγραφών θα δούμε την περίτεχνα σκαλισμένη Σαρκοφάγο του βασιλιά Πακάλ (Pacal). Μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για την κουκλίστικη πόλη του Καμπέτσε (Campeche), προστατευόμενη από την UNESCO από το 1999 και τόσο προσεκτικά συντηρημένη, που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν είναι αληθινή. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Καμπέτσε – Ουσμάλ – Μέριδα

Πρωινό. Περιήγηση στην αποικιακή πόλη του Καμπέτσε και αναχώρηση προς την αρχαία πόλη του Ουσμάλ (Uxmal – παρά το x προφέρεται Ουσμάλ, με παχύ σ), ίσως την πιο εντυπωσιακή από όλες τις αρχαιολογικές περιοχές της χερσονήσου του Γιουκατάν, και σίγουρα την πιο αρμονική και γαλήνια. Ουσμάλ στη γλώσσα των Μάγια σήμαινε «τρεις φορές χτισμένο», και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόταν στον εντυπωσιακό Ναό (ή Πυραμίδα) του Μάγου, το γνωστότερο από τα κτήρια του Ουσμάλ. Εμείς θα επισκεφθούμε αυτόν, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κτήρια της περιοχής. Το μεσημέρι, μετά το γεύμα μας, θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση τη «λευκή πόλη» της Μέριδα (Mérida), πρωτεύουσα της επαρχίας του Γιουκατάν (Yucatán). Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

10η μέρα: Μέριδα – Τσιτσέν Ιτσά – Κανκούν

Πρωινό και αναχώρηση προς το Τσιτσέν-Ιτσά (Chichén-Itzá), τοποθεσία της πιο εκτενώς μελετημένης από όλες τις πυραμίδες των Μάγια και ένα από τα Θαύματα του Νέου Κόσμου. Θα επισκεφθούμε επίσης το Παλάτι με τις Χίλιες Κολώνες, το παρατηρητήριο, το εντυπωσιακό, τεράστιο Ιερό Πηγάδι από το οποίο η τοποθεσία παίρνει το όνομα της (Chichén Itzá σημαίνει, περίπου, Στόμιο του Πηγαδιού Των Ιτζά) – και φυσικά το γήπεδο από τη γη του οποίου, σύμφωνα με μια διάσημη προφητεία των Μάγια, την 22η Δεκεμβρίου του 2012 θα βγει ο θεός Κουκουλκάν, πολεμιστής με μορφή φιδιού και θα δώσει οριστικό τέλος στον κόσμο μας. Πριν τη συνέχεια του ταξιδιού προς το κοσμοπολίτικο Κανκούν, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα μας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

11η μέρα: Κανκούν

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα θέρετρα ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου. Το Κανκούν είναι ο παράδεισος του τουρίστα, και δεν ντρέπεται καθόλου γι’ αυτό. Από την παραλία με τη μοναδική, κατάλευκη σα ζάχαρη άχνη, άμμο της και τα απίστευτα τιρκουάζ νερά της, στα ξενοδοχεία με τις ατελείωτες προτάσεις τους για χαλάρωση, σπορ, θέαμα, διασκέδαση και εξαιρετικό φαγητό, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την κάθε στιγμή της ημέρας σας.

12η μέρα: Κανκούν – Πόλη του Μεξικού – Αθήνα

Ελεύθερη ημέρα μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο του Κανκούν για να πάρετε την πτήση της επιστροφής προς Αθήνα, νωρίς το απόγευμα. Σημειώστε όμως ότι θα πρέπει να έχετε αδειάσει τα δωμάτια σας από το πρωί. Θα σας δοθεί χώρος αποθήκευσης των αποσκευών σας.

13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια μαζί με φόρους
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές του προγράμματος
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στο Μεξικό
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.