Sights & Sounds of Cuba

Back to the tour
1η μέρα (Παρασκευή): Havana

Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική περιήγηση στα αξιοθέατα αυτής της συναρπαστικής πόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στην Plaza de la Revolucion. Απολαύστε ένα μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο “La Barraca” (το οποίο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Nacional de Cuba) και ειδικεύεται στην κουβανέζικη κουζίνα ενώ προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Αβάνας. Μείνετε στο ξενοδοχείο για μια συναρπαστική διάλεξη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Pedro Vasquez. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς την αποβάθρα για επιβίβαση στο πλοίο και καλωσόρισμα. Διανυκτέρευση στο λιμάνι της Αβάνα. Σημείωση: Η επιβίβαση στο πλοίο μπορεί να γίνει μεταξύ 3 και 4 μ.μ. στο λιμάνι της Sierra Maestra.  Οι επιβάτες που βρίσκονται ήδη στην Αβάνα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την προαιρετική περιήγηση στην Αβάνα από τις 9 το πρωί ξεκινώντας από το ξενοδοχείο Melia Cohiba.

2η μέρα (Σαββάτο): Havana (optional walking city tour)

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την προαιρετική περιήγηση στην Παλιά Αβάνα. Θα κινηθούμε με τα πόδια μέσα από την Αβάνα Βιέχα (Παλιά Αβάνα), ένα μείγμα από όμορφα παλιά μπαρόκ και νεοκλασικά μνημεία, στοές και πολύχρωμα μπαλκόνια. Για μια εναλλακτική εμπειρία περιήγησης στην πόλη, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ταξί ποδηλάτου. Στάση σ’ ένα τοπικό εστιατόριο για μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια επιλέξτε μια μοναδική βόλτα με vintage αμερικανικά αυτοκίνητα προς τη Finca Vigia, αγαπημένο σπίτι του Ernest Hemingway, όπου έζησε για 21 χρόνια και έγραψε εκεί το “Για ποιον χτυπά η καμπάνα” και “Ο γέρος και η θάλασσα”. Κατά την επιστροφή από τη Finca Vigia, έχετε λίγο χρόνο χαλάρωσης πριν φτάσουμε στο Café El Mercurio για δείπνο και στη συνέχεια στο Café Taberna, για να ακούσουμε την υπέροχη μουσική σάλσα του Buena Vista Social Club. Διανυκτέρευση στο λιμάνι Sierra Maestra, στην Αβάνα.

3η μέρα (Κυριακή): Havana

Αποβιβαστείτε νωρίς το πρωί για μια προαιρετική εκδρομή στη Fusterlandia, το στούντιο του καλλιτέχνη Jose Rodriguez Fuster. Οι γοητευτικές γοργόνες, οι στέγες, οι τοίχοι, οι πάγκοι και οι πόρτες που θα δείτε τριγύρω, όλα είναι εμπνευσμένα από τον Gaudi στη Βαρκελώνη, τον Brancusi στη Ρώμη αλλά κυρίως από τον Πικάσο και τον Dubuffet. Θα έχετε 2 ώρες στη διάθεσή σας, για να γνωρίσετε τις ομορφιές της Αβάνας μόνοι σας, προτού επιστρέψετε στο πλοίο για επιβίβαση. Μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση καθώς ταξιδεύουμε προς τη Μαρία Λα Γκόρντα.

4η μέρα (Δευτέρα): Maria La Gorda

Μετά το πρωινό, αποβιβαζόμαστε στη Μαρία Λα Γκόρντα για την προαιρετική εκδρομή μας, όπου θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σχολείο, για να συναντήσουμε τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και να ενημερωθούμε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια την έδρα του Εθνικού Πάρκου Guanahacabibes, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια της χώρας στη δυτική άκρη του νησιού. Η χερσόνησος ήταν ένα από τα τελευταία καταφύγια των ιθαγενών, πριν την αποχώρηση των Ισπανών κατακτητών και διαθέτει επίσης περίπου 140 αρχαιολογικούς χώρους που συνδέονται με τη ζωή των ιθαγενών, γνωστών ως Guanahatabeyes. Στο χρόνο που απομένει, θα κάνουμε βόλτα στο πάρκο με ελεύθερο χρόνο για κολύμπι (με αναπνευστήρα) και ένα γεύμα BBQ στη Μαρία La Gorda πριν από την εκ νέου επιβίβαση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο, καθώς πλέουμε προς το νησί της Νεολαίας (Isla de la Juventud).

5η μέρα (Τρίτη): Isla de la Juventud

Μέχρι το 1977 το νησί ονομαζόταν ‘Νήσος Πίνς’. Το 1978 ο Φιντέλ Κάστρο μεταμόρφωσε το νησί σε μία μεγάλη Κομμουνιστική σχολή για φοιτητές από όλο τον κόσμο και έτσι ονομάστηκε “Νησί της Νεολαίας”. Η προαιρετική εκδρομή Juventud ξεκινάει! Από την παραλία θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για μια σύντομη διαδρομή, απολαμβάνοντας πανοραμικά αξιοθέατα, μέχρι να φτάσουμε στο Presidio Modelo, μια εγκαταλελειμμένη φυλακή, όπου ο Fidel και ο Raul Castro φυλακίστηκαν από το 1953-1955. Ακολουθεί γεύμα σε ένα αυθεντικό τοπικό εστιατόριο πριν επισκεφθούμε μια σχολή τέχνης καθώς και την αίθουσα μητρότητας ενός τοπικού νοσοκομείου. Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για αυτόνομη εξερεύνηση γύρω από τη μεγάλη λεωφόρο της πρωτεύουσας, Nueva Gerona, πριν την επιστροφή και την επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση ενώ πλέουμε προς τη Casilda / Trinidad.

6η μέρα (Τετάρτη): Casilda / Trinidad / Cienfuegos

Αποβιβαζόμαστε για την προαιρετική εκδρομή μας στο Τρινιδάδ. Μια καλοδιατηρημένη, αποικιακή πόλη. Με την πλούσια αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλάτια και τις πλατείες, συχνά αναφέρεται ως “η Πόλη – Μουσείο της Κούβας”. Όσο θα βρισκόμαστε στο Τρινιδάδ θα συνομιλήσουμε με τοπικούς φορείς, θα δούμε τη μικρογραφία της πόλης, θα επισκεφθούμε το Ρομαντικό Μουσείο, που βρίσκεται στο παλιό παλάτι του Κόμη Brunet, με μοναδικά δείγματα επίπλων και διακοσμητικών, ενώ θα γνωρίσουμε και τον ξυλογλύπτη Lazaro Niebla στο εργαστήριό του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια αναχώρηση με λεωφορείο για το Σιενφουέγος. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο, δείπνο και διανυκτέρευση στο λιμάνι.

7η μέρα (Πέμπτη): Cienfuegos

Απολαύστε το πρωινό στο πλοίο πριν από την αποβίβαση για την ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στο Σιενφουέγος. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου”, το Σιενφουέγος είναι ένας χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με μοναδική, τοπική αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τη Σχολή Καλών Τεχνών Benny Moré (Escuola de Arte Benny Moré), θα συναντήσουμε καθηγητές και φοιτητές και θα συζητήσουμε για την μουσική, κι όχι μόνο, εκπαίδευση στην Κούβα. Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία από τη Χορωδία του Cienfuegos, ειδικά για μας. Μετά το γεύμα, θα περπατήσουμε γύρω από το κέντρο της πόλης για να συναντηθούμε με τους ντόπιους, να δούμε τις γκαλερί και τις τοπικές αγορές. Διανυκτέρευση στο λιμάνι.

8η μέρα (Παρασκευή): Cienfuegos

Αποβίβαση στις 8: 30 – 9 το πρωί, μετά το πρωινό, για shared μεταφορά με λεωφορείο (4 ½ ώρες) πίσω στην Αβάνα και το ξενοδοχείο Melia Cohiba.

ΤΙΜΗ:

Από € 2,790 / άτομο

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C
 • Full Board διατροφή
 • Μεταφορές & ξεναγήσεις σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος
 • Είσοδοι & γεύματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • €425 (λιμενικά τέλη)
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Κούβα – Ελλάδα
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς
 • Wi fi on board

 

 

 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.