All around Cuba Cruise

Back to the tour
1η μέρα: Havana

Προαιρετική εκδρομή στην Αβάνα (και για τους επιβάτες που είναι ήδη στην πόλη). Περιλαμβάνει την Plaza de la Revolucion και μια επίσκεψη στη Finca Vigia, αγαπημένη κατοικία του Ernest Hemingway, όπου ζούσε για 21 χρόνια. Μετά το μεσημεριανό γεύμα σ’ ένα παραδοσιακό εστιατόριο, θα επισκεφτούμε ένα πολύ ξεχωριστό γκαράζ αυτοκινήτων, για να δούμε πώς οι Κουβανοί καταφέρνουν να κρατήσουν σε άριστη και λειτουργική κατάσταση αυτά τα παλιά, αμερικανικά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε μια παράσταση με χορευτές και μουσικούς του Compas Dance Group της Αβάνας, προτού κινηθούμε προς την προβλήτα για επιβίβαση στο πλοίο και ενημέρωση για το πρόγραμμα. Διανυκτέρευση στο λιμάνι Sierra Maestra, στην Αβάνα.
Σημείωση: Η επιβίβαση στο πλοίο μπορεί να γίνει μεταξύ 3 και 4 μ.μ. στο λιμάνι της Sierra Maestra.

2η μέρα: Havana (optional walking city tour)

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την προαιρετική εξερεύνηση στην Παλιά Αβάνα. Το tour θα πραγματοποιηθεί με τα πόδια μέσα από την Αβάνα Βιέχα (Παλιά Αβάνα), μια βόλτα σα να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο. Συνεχίζουμε στη Fusterlandia, το στούντιο του καλλιτέχνη Jose Rodriguez Fuster με τα πολύχρωμα έργα και ψηφιδωτά, όλα εμπνευσμένα από διάσημους, ευρωπαίους καλλιτέχνες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και θα συνεχίσουμε με μια επίσκεψη σε καλλιτεχνικό εργαστήριο, το Merger Art Studio, όπου θα θαυμάσουμε μοναδικές δημιουργίες. Ακολουθεί το San Jose Arts και η υπαίθρια αγορά με τα χειροποίητα προϊόντα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με ακούσματα από τη μουσική του Buena Vista Social Club. Διανυκτέρευση στο λιμάνι.

3η μέρα: Viñales / Maria la Gorda

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με το λεωφορείο για μια δωρεάν προαιρετική εκδρομή στην κοιλάδα Vinales, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, στην επαρχία Pinar del Rio. Το μέρος είναι περιτριγυρισμένο από πράσινους, πανέμορφους λοφίσκους, με το όνομα mogotes (μογκότες) που ξεπηδούν κυριολεκτικά από το πουθενά!! Επίσκεψη σ’ ένα αγρόκτημα καπνού, όπου θα μάθετε για την παραγωγή αυτών των, παγκοσμίου φήμης, κουβανέζικων πούρων. Μετά το γεύμα σ’ ένα εστιατόριο με βιολογικά προϊόντα, θα μεταφερθούμε σε μια φάρμα και θα συζητήσουμε περί οικολογίας. Αφήνουμε την περιοχή Vinales και κινούμαστε οδικώς προς τη Maria La Gorda. Check in στο ξενοδοχείο στη Maria La Gorda για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Maria La Gorda

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε προαιρετικά το χωριό San Juan del Valle και θα βρεθούμε σ’ ένα τοπικό σχολείο, για να συναντήσουμε τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους και να συζητήσουμε για θέματα εκπαίδευσης. Θα επισκεφθούμε την έδρα του Εθνικού Πάρκου Guanahacabibes, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια της χώρας στη δυτική άκρη του νησιού. Θα υπάρχει χρόνος για βόλτα στο πάρκο, με ελεύθερη ώρα για κολύμπι (με αναπνευστήρα) και ένα γεύμα BBQ στη Μαρία La Gorda πριν από την εκ νέου επιβίβαση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο, καθώς πλέουμε προς το νησί της Νεολαίας (Isla de la Juventud).

5η μέρα: Isla de la Juventud

Φτάνουμε στον κόλπο Singuanea και αγκυροβολούμε μπροστα από το ξενοδοχείο Colony. Μετά το πρωινό, αποβιβαζόμαστε στην παραλία και με το λεωφορείο θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Nueva Gerona. Θα επισκεφθούμε το Πανεπιστήμιο (Universidad de la Isla de la Juventud Jesus Montane Oropesa), θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα, μέχρι να φτάσουμε στο Presidio Modelo, μια εγκαταλελειμμένη φυλακή, όπου ο Fidel και ο Raul Castro φυλακίστηκαν από το 1953-1955. Γεύμα σ’ ένα αυθεντικό τοπικό εστιατόριο πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Δείπνο και διανυκτέρευση ενώ πλέουμε προς τη Casilda / Trinidad.

6η μέρα: On board / Casilda

Θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εν πλω και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Casilda. Θα έχουμε την ευκαιρία να δροσιστούμε μ’ ένα κοκτέιλ πάνω στο πλοίο και ύστερα θα πάμε οδικώς ως το Τρινιδάδ, για μια προαιρετική βόλτα με τα πόδια ενώ θα έχουμε το απόγευμα ελεύθερο για να χαθούμε σ’ αυτήν την πραγματικά κουκλίστικη πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση στην Casilda.

7η μέρα: Trinidad / Cienfuegos

Αποβιβαζόμαστε για την προαιρετική εκδρομή μας στο Τρινιδάδ – μια καλοδιατηρημένη, αποικιακή πόλη. Με την πλούσια αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλάτια και τις πλατείες, μερικές φορές αναφέρεται ως “η Πόλη – Μουσείο της Κούβας”. Όσο θα βρισκόμαστε στο Τρινιδάδ θα συνομιλήσουμε με τοπικούς φορείς, θα δούμε τη μικρογραφία της πόλης, θα επισκεφθούμε το Ρομαντικό Μουσείο, που βρίσκεται στο παλιό παλάτι του Κόμη Brunet, με μοναδικά δείγματα επίπλων και διακοσμητικών, ενώ θα γνωρίσουμε και τον ξυλογλύπτη Lazaro Niebla στο εργαστήριό του. Το απόγευμα αναχώρηση με λεωφορείο για το Σιενφουέγος. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου”, αποτελεί έναν χώρο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με μοναδική, τοπική αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τη Σχολή Καλών Τεχνών Benny Moré (Escuola de Arte Benny Moré) ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία από τη Χορωδία του Cienfuegos, ειδικά για μας. Μετά από αυτή την αρκετά απαιτητική ημέρα θα επιστρέψουμε στο πλοίο για δείπνο και διανυκτέρευση στο λιμάνι.

8η μέρα: Cienfuegos

Αποβίβαση το πρωί στις 9 για μεταφορά πίσω στην Αβάνα και το ξενοδοχείο Melia Cohiba.

ΤΙΜΗ:

Από € 2,090 / άτομο

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Διαμονή σε δίκλινη καμπίνα με SH/WC & A/C
 • Full Board διατροφή
 • Μεταφορές & ξεναγήσεις σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος
 • Είσοδοι & γεύματα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • €370 (λιμενικά τέλη)
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ελλάδα – Κούβα – Ελλάδα
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς
 • Wi fi on board

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.