ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Back to the tour

Πληροφορίες για τις εκδρομές εδω: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Αναλυτικά οι περιγραφές:

Bike City Tour Varadero


Ξεκινάμε με μια πανοραμική βόλτα στην πόλη της Santa Marta και την κύρια λεωφόρο της. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε «το Σπίτι του Al», όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά – χωρίς ποτέ να έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία ή η διαμονή του
Al Capone εκεί. Στάση στην πλατεία Craft Plaza, όπου θα ανακαλύψουμε τη μεγαλύτερη αγορά χειροποίητων ειδών στο Βαραδέρο. Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στο Casa del Ron, για να πάρουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με το αυθεντικό, κουβανέζικο ρούμι. Ακολουθεί το σπίτι του Varadero Tabaco (το Σπίτι του Καπνού), για μια ενημέρωση σχετικά με τους τύπους και τις γεύσεις του καλύτερου καπνού στον κόσμο. Κινούμαστε κατά μήκος της 1ης λεωφόρου μέχρι το γραφικό Torreón del Quijote, ένα πολύ γνωστό εστιατόριο της περιοχής. Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας θα έχετε χρόνο για φωτογραφίες, με αποκορύφωμα την ευκαιρία να απαθανατίσετε την τεράστια παραλία του Βαραδέρο. Αργότερα θα φτάσουμε στο πάρκο Josone για να δροσιστούμε μ’ ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Topes de Collantes Overnight

Πεζοπορία ανάμεσα σε δάση & καταρράκτες


Πρώτη μέρα: Pick up από to ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Σύντομη στάση στο δρόμο, για να πάρουμε μια γεύση από την ομορφιά της επαρχίας της Κούβας. Άφιξη στο Cienfuegos, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο γραφικό Τρινιδάδ, που έχει ανακηρυχθεί “Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς” καθώς και στο τοπικό μουσείο. Διανυκτέρευση.

Δεύτερη μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Βρισκόμαστε στην οροσειρά της Sierra del Escambray (η δεύτερη μεγαλύτερη οροσειρά της Κούβας). Περιήγηση στο φυσικό πάρκο Guanayara με λεωφορείο – το Guanayara Park απέχει περίπου 15χλμ. από το Topes de Collantes και διαθέτει τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στην Κούβα – εμείς θα φτάσουμε μέχρι τον καταρράκτη “El Rocio” και θα ζήσουμε μια αξέχαστη περιπέτεια κατά μήκος του ποταμού. Ώρα για κολύμπι στη λίμνη “El Venado”. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο μαυσωλείο Ernesto Che Guevara στην πόλη Santa Clara. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Jeep Safari Yumuri


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Μόλις παραλάβουμε τα τζιπ αυτοκίνητα ξεκινάμε κατευθείαν την εκδρομή μας. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική περιπέτεια σε 150 χιλιόμετρα πάνω και πέρα από ποτάμια, λατομεία, τεράστια φοινικόδεντρα ενώ θα δούμε και ορισμένες μικρές κοινότητες της υπαίθρου. Θα μας δοθεί η δυνατότητα κατάδυσης στο Playa Coral (περιλαμβάνεται εξοπλισμός). Επίσκεψη στο σπήλαιο του Κρόνου – Cueva de Saturno. με φυσική πισίνα γλυκού νερού και σταθερή θερμοκρασία στους 20 ° C. Εκεί θα έχουμε χρόνο για κολύμπι. Κατόπιν, θα δούμε αξιοθέατα στο Matanzas, μια πόλη με γέφυρες και μεγάλο πολιτιστικό πλούτο, ενώ θα ακολουθήσει περιήγηση στην τοπική κοιλάδα: Εκεί προσφέρεται κοκτέιλ καλωσορίσματος καθώς και τυπικό κουβανέζικο γεύμα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε μια τυπική εξοχική κατοικία κι ένα αγρόκτημα και θα πάρουμε πληροφορίες για τις τοπικές καλλιέργειες και την εκτροφή ντόπιων ειδών. Ελεύθερος χρόνος για ιππασία, δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ στην τοπική λίμνη. Επίσκεψη στο πάρκο Monserrate Heights. Εκεί θα κάνουμε μια πλωτή βόλτα σε ολόκληρο τον ποταμό Canímar: πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή που δίνει τη δυνατότητα να παρατηρηθούν η χλωρίδα και η ομορφιά της κουβανέζικης βλάστησης γενικότερα. Μετά απόμια έντονη μέρα, επιστροφή στον χώρο παράδοσης των τζιπ και επιβίβαση στο λεωφορείο, για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Azúcar, Tabaco y Ron


Pick up από τα ξενοδοχεία νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το Cardenas. Σύντομη στάση στο Μουσείο Ζάχαρης και στο μουσειακό Τρένο Ατμού “Jose Smith Comas”, που μετέφερε ζάχαρη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη σε χώρο καλλιέργειας ζάχαρης με
επίδειξη συγκομιδής ενώ στη συνέχεια θα μεταβούμε σε μια παλιά βιοτεχνία ζάχαρης, για να δούμε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν παλιότερα και θα έχουμε την ευκαιρία γευστικής δοκιμής. Θα δούμε ακόμη κι ένα τρένο που κινούταν στην περιοχή του Cardenas και κατασκευάστηκε το 1875. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Ευκαιρία για μια πανοραμική φωτογραφία ενώ λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το μουσείο Oscar María de Rojas, που φιλοξενεί σπάνια και συλλεκτικά αντικείμενα. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία José Antonio Echeverría. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το Varadero, όπου θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι χειροτεχνίας, το σπίτι του Ρουμιού και του Καπνού. Εκεί θα πάρουμε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παρασκευή ρουμιού αλλά και την καλλιέργεια καπνού ενώ θα ακολουθήσει και γευστική δοκιμή. Ελεύθερος χρόνος για αγορές. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια στάση στο Golf club του Varadero.

Guama Especial


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Θα διασχίσουμε την επαρχία Matanzas από βορρά προς νότο. Ξεκινάμε με μια επίσκεψη στο τουριστικό αγρόκτημα “Fiesta Campesina” καθώς και σε φάρμα αναπαραγωγής κροκοδείλου. Κατόπιν θα περιηγηθούμε με ταχύπλοο σκάφος σε όλη τη Laguna del Tesoro – “Λίμνη του Θησαυρού”, που ονομάστηκε έτσι καθώς σύμφωνα με το θρύλο οι ντόπιοι κάτοικοι έριξαν εκεί έναν θησαυρό πριν την έλευση των Ισπανών κατακτητών – μέχρι το τουριστικό κέντρο Guamá. Επίσκεψη στο χωριό Taino, αντίγραφο παλιού οικισμού των Κουβανών. Στη συνέχεια θα περάσουμε χρόνο στην Punta Perdiiz / Caleta Buena που περιλαμβάνει: μεσημεριανό γεύμα, κολύμπι (περιλαμβάνεται αναπνευστήρας για snorkeling) στη θάλασσα της Καραϊβικής. Κατά την παραμονή μας στην παραλία το ανοιχτό bar σας περιμένει για να απολαύσετε δροσιστικά ποτά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Tour al Caribe


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί με κατεύθυνση την πόλη Matanzas: Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, η πόλη ανέπτυξε μια γιγαντιαία λογοτεχνική και μουσική κληρονομιά και ήταν συχνά γνωστή ως «Αθήνα της Κούβας». Εδώ συγκεράστηκαν μουσικές μαζί με διάφορες θρησκείες αφρικανικής καταγωγής. Η πόλη φιλοξενεί επίσης ένα από τα καλύτερα θέατρα της Κούβας και ήταν η γενέτειρα μερικών από τους πιο διακεκριμένους ποιητές και συγγραφείς του. Σύντομη στάση σε τουριστικό αγρόκτημα Fiesta Campesina για γευστική δοκιμή ποτού ή καφέ και επίσκεψη σε εκκολαπτήριο κροκοδείλων. Κατόπιν θα μεταβούμε στην Punta Perdiz ή στην Caleta Buena, παραλίες ιδανικές για κολύμπι, καταδύσεις κι άλλα θαλάσσια σπορ. Εκεί θα γευματίσουμε με βάση τα θαλασσινά. Το απόγευμα θα έχουμε ξανά την ευκαιρία για μπάνιο στην Cueva de los peces και μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Crucero del Sol


Μεταφορά από το ξενοδοχείο στη μαρίνα που βρίσκεται στο διάσημο, παραθαλάσσιο θέρετρο του Varadero. Θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα με καταμαράν, όπου θα γοητευτείτε πραγματικά από τη θάλασσα της Καραϊβικής. Στη διάθεσή σας θα βρίσκεται ανοιχτό μπαρ με μπύρες, αναψυκτικά και κουβανέζικα κοκτέιλ τόσο πάνω στο σκάφος όσο και στο νησί. Σνακ επίσης θα πάρετε στο σκάφος. Επίσκεψη στο Δελφινάριο “Rancho Cangrejο”, όπου και θα ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία: διαδραστικό κολύμπι με δελφίνια!! Μπορείτε να χαρείτε τις βουτιές από την πλατφόρμα για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν θα μεταβούμε στον πιο ξεχωριστό κοραλλιογενή ύφαλο της περιοχής. Μεσημεριανό γεύμα στο Cayo Blanco. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα. Επιστροφή στη μαρίνα και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Seatour


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Μεταφορά στη μαρίνα, απ’ όπου θα ξεκινήσει η εκδρομή μας. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να “γνωριστείτε” με τη θάλασσα της Καραϊβικής. Στη συνέχεια θα λικνιστούμε με τη μουσική πάνω στο καταμαράν και θα απολαύσουμε αναψυκτικά, μπύρες και κουβανέζικα κοκτέιλ στο ανοιχτό μπαρ είτε στο σκάφος είτε στην ακτή. Ώρα για κολύμπι με αναπνευστήρες σε κοραλλιογενείς υφάλους – πραγματικά θα μαγευτείτε από την ομορφιά του βυθού! Επίσκεψη στο νησάκι Cayo Blanco για μεσημεριανό γεύμα με αστακό, γαρίδες και ψάρια. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για κολύμπι στη θάλασσα, για όσους δε χόρτασαν… Επιστροφή στη μαρίνα κι από εκεί στο ξενοδοχείο.

Habana Colonial


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Σύντομη στάση στο δρόμο προς την Αβάνα. Θα κινηθούμε γύρω από το πάρκο των στρατιωτικών φρουρίων Morro – Cabana, με υπέροχη θέα του ορίζοντα της Αβάνας. Περιήγηση πόλης μέσω της Μητροπολιτικής και της Μοντέρνας Αβάνας, για να δείτε ενδιαφέροντα μέρη ιστορικής αξίας, όπως: το Προεδρικό Μέγαρο, την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία της Επανάστασης για μια σύντομη στάση, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, το Καπιτώλιο και συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στο μπαρ ‘Floridita’, το λίκνο του Daiquiri. Μεσημεριανό σε ένα εστιατόριο στην πόλη. Ακολουθεί μια βόλτα γύρω από την Παλιά Αβάνα που περιλαμβάνει: την Πλατεία των Όπλων, την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο ντε Άσις αλλά και μια επίσκεψη στο διάσημο εστιατόριο, ‘La Bodeguita del Medio’, το αγαπημένο του Ernest Hemingway. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην τοπική αγορά, όπου μπορείτε να αγοράσετε πίνακες αλλά και πρωτότυπα διακοσμητικά και souvenirs. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Habana Fabrica de Tabaco


Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων στην Αβάνα, όπου θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε από κοντά την ποιότητα στα υλικά και την διαδικασία. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη μέσω της Μητροπολιτικής και της Μοντέρνας Αβάνας, για να δούμε ενδιαφέροντα μέρη, ιστορικής αξίας, όπως: το Προεδρικό Μέγαρο, την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία της Επανάστασης (σύντομη στάση), το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, το Καπιτώλιο και θα καταλήξουμε στο μπαρ Floridita, το λίκνο του Daiquirí. Μεσημεριανό σε εστιατόριο της πόλης. Ακολουθεί βόλτα με τα πόδια γύρω από την Παλιά Αβάνα που περιλαμβάνει: την Παλιά Πλατεία, την Πλατεία των Όπλων, την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο ντε Άσις, το Ambos Mundos Hotel καθώς και μια επίσκεψη στο διάσημο εστιατόριο La Bodeguita del Medio – μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα Mojito! Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στην πόλη και να γνωρίσετε τις όμορφες γωνιές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με σύντομη στάση κατά τη διαδρομή.

Habana Historia y Ritmo


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Σύντομη στάση στο δρόμο προς την Αβάνα. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Κούβας πραγματικά θα εντυπωσιαστούμε από αυτό το απίθανο μείγμα από όμορφα παλιά μπαρόκ και νεοκλασικά μνημεία, στοές, πολύχρωμα μπαλκόνια και φυσικά vintage αμερικάνικα αυτοκίνητα!! θα τα δούμε όλα αυτά κάνοντας μια βόλτα γύρω από την Παλιά Αβάνα που περιλαμβάνει: την Παλιά Πλατεία, την Πλατεία των Όπλων, την Πλατεία Καθεδρικού Ναού, την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο ντε Άσις, το Ambos Mundos Hotel και φυσικά δε θα παραλείψουμε το διάσημο εστιατόριο (και πολύ αγαπημένο του συγγραφέα, Ernest Hemingway) ‘La Bodeguita del Medio’. Περιήγηση στη Μητροπολιτική και τη Μοντέρνα Αβάνα, για να δούμε ενδιαφέροντα μέρη ιστορικής αξίας, όπως: το Προεδρικό Μέγαρο, την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία της Επανάστασης, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, το Καπιτώλιο για να καταλήξουμε στο μπαρ ‘Floridita’, το λίκνο του Daiquirí. Δείπνο στο εστιατόριο “Rodney” του Cabaret Tropicana. Show μαζί με ¼ της φιάλης ρούμι, ένα αναψυκτικό, ένα σνακ και ένα ποτό καλωσορίσματος. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Habana Premium


Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Επίσκεψη στο Μουσείο Hemingway, στην περιοχή Finca Vigia, την κατοικία του νομπελίστα συγγραφέα στην Αβάνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο νεκροταφείο του Cristóbal Colón, ανακηρυγμένο ως εθνικό μνημείο της Κούβας, χτισμένο στα 1868, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της λατινικής Αμερικής, με χαρακτηριστικά τα αγάλματα της Πίστης, της Ελπίδας και της Φιλανθρωπίας. Περιήγηση πόλης μέσω της Μητροπολιτικής και της Μοντέρνας Αβάνας, για να δούμε ενδιαφέροντα μέρη ιστορικής αξίας, όπως: το Προεδρικό Μέγαρο, την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία της Επανάστασης (σύντομη στάση), τη λεωφόρο Malecon, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, το Εθνικό Καπιτώλιο και να καταλήξουμε στο μπαρ Floridita, το λίκνο του Daiquiri. Πριν συνεχίσουμε, θα έχουμε την ευκαιρία για σνακ και daiquiri. Το απόγευμα, ακολουθεί μια βόλτα διάρκειας 40’ με αυτοκίνητα – αντίκες γύρω από τη νέα πόλη της Αβάνας, που περιλαμβάνει την Πλατεία των Όπλων ενώ θα κινηθούμε κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου. Θα εντυπωσιαστούμε από τα πολύχρωμα μπαλκόνια, τους ανθρώπους που συχνά χορεύουν στους δρόμους, την αίσθηση μια άλλης εποχής . Στην επιστροφή, θα κάνουμε στάση στο Πάρκο John Lennon και την πλατεία San Francisco de Asis, για να βρεθούμε κατόπιν στο διάσημο εστιατόριο ‘La Bodeguita del Medio’ για δείπνο. Το βράδυ, στις 9 ακριβώς, θα μας δοθεί η μοναδική ευκαιρία να δούμε την τελετή κανονιοβολισμού στο φρούριο San Carlos de La Cabaña, με τους συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι με ρούχα του 18ου αιώνα– Το θέαμα αλλά και η ακουστική του είναι μοναδικά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Habana Especial


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Στο δρόμο από το Βαραδέρο στην Αβάνα θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο παρατηρητήριο της γέφυρας Bacunayagua , που σηματοδοτεί το όριο μεταξύ της επαρχίας Mayabeque και της επαρχίας Matanzas. Περιήγηση στο Cojimar, ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στην Αβάνα, για μια επίσκεψη στο Terrazas Restaurant και στο Hemingway Museum. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Κούβας θα διασχίσουμε το μητροπολιτικό αλλά και το μοντέρνο κομμάτι της, για να πάρουμε μια γεύση από αξιοθέατα, όπως: το αρχαίο προεδρικό μέγαρο, την κεντρική πλατεία, την πλατεία της επανάστασης (σύντομη στάση), το πανεπιστήμιο της Αβάνας, το Εθνικό Καπιτώλιο για να κλείσουμε αυτή τη βόλτα με μια στάση στο μπαρ Floridita, το λίκνο του Daiquirí. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Θα συνεχίσουμε γύρω από την Παλιά Αβάνα με την Πλατεία των Όπλων, την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο ντε Άσις, το Μουσείο “Palacio de los Capitanes Generales”, το Ambos Mundos Hotel και την επίσκεψη στο διάσημο εστιατόριο ‘La Bodeguita del Medio’. Ελεύθερος χρόνος στο τοπικό παζάρι για τα ψώνια σας. Αλλαγή ρούχων και δείπνο. Tropicana Show με ¼ της φιάλης ρούμι, ένα αναψυκτικό, ένα σνακ και ένα ποτό καλωσορίσματος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ.

Habana Pinar overnight


Πρώτη μέρα: Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Σύντομη στάση στην επαρχία Pinar del Rio για αναψυκτικό. Επίσκεψη στο κέντρο πληροφοριών Las Barrigonas στο 118ο χλμ της εθνικής οδού Habana-Pinar. Πανοραμική περιήγηση στην περιοχή του Viñales: εκεί, θα βρεθούμε σε ένα παρασκευαστήριο πούρων και θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τα διασημότερα πούρα στον κόσμο! Άφιξη στην κοιλάδα, με πρώτη στάση στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria) και κατόπιν στη Σπηλιά Του Ινδιάνου (Cueva del Indio), ενώ αμέσως μετά θα διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι. Μεσημεριανό γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Δεύτερη μέρα: Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε για την πόλη της Αβάνας. Φτάνοντας εκεί θα κινηθούμε μεταξύ της μητροπολιτικής και της μοντέρνας πόλης, για να δούμε ενδιαφέροντα μέρη ιστορικής αξίας, όπως: το Προεδρικό Μέγαρο, την Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία της Επανάστασης (περιλαμβάνεται είσοδος στο Memorial José Martí). Συνέχεια της ξενάγησης αλλά αυτή τη φορά με αυτοκίνητα – αντίκες μέσω του Πανεπιστημίου της Αβάνας, του Καπιτωλίου και του μπαρ ‘Floridita’, όπου και αποθεώνεται το Daiquirí… Μεσημεριανό σε εστιατόριο της πόλης. Ακολουθεί μια βόλτα γύρω από την Παλιά Αβάνα, που περιλαμβάνει: την Πλατεία των Όπλων, την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο ντε Άσις, το Ambos Mundos Hotel καθώς και μια επίσκεψη στο διάσημο εστιατόριο ‘La Bodeguita del Medio’. Μικρή επίσκεψη και στο παζάρι με τις χειροποίητες κατασκευές για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο του Βαραδέρο.

Tres Ciudades (Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos)


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί με κατεύθυνση τη Σάντα Κλάρα. Επίσκεψη στο κεντρικό της πάρκο, Leoncio Vidal, όπου συνδυάζονται νεοκλασικές και αποικιακές επιρροές, στο θέατρο “La Caridad”, στο ξενοδοχείο Santa Clara Libre και στη συνέχεια στο Μαυσωλείο Ernesto Che Guevara καθώς και στο τοπικό μουσείο. Αργότερα θα κατευθυνθούμε στην ιστορική πόλη του Τρινιδάδ, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και θα κάνουμε βόλτα στα τουριστικά αξιοθέατα. Επίσκεψη στο μουσείο της πόλης και στο μπαρ “La Canchánchara” (περιλαμβάνεται κοκτέιλ). Ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με την πόλη του Cienfuegos, που έχει πάρει το όνομά της από τον ομώνυμο επαναστάτη. Σύντομη στάση στο πάρκο Jose Marti και επίσκεψη στην Punta La Gorda (ξενοδοχείο Jagua) καθώς και στο “Palacio del Valle”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Nado especializado con Delfines

Κολύμπι με δελφίνια


Pick up από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Μεταφορά στη μαρίνα απ΄ όπου θα ξεκινήσει η εκδρομή μας. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των θαλασσών της Καραϊβικής, διαφορετικά μπορείτε να ακούσετε μουσική και να ευχαριστηθείτε όλες τις παροχές από το ανοιχτό μπαρ: αναψυκτικά, μπύρες, κουβανέζικα κοκτέιλ και σνακ σερβίρονται πάνω στο σκάφος. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο δελφινάριο για κολύμπι με δελφίνια, στην οποία οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν στο νερό με αυτά τα έξυπνα, θαλάσσια θηλαστικά. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις, όπως άλματα, ακροβατικά και 30λεπτο παιχνίδι με τα δελφίνια. Επιστροφή στη μαρίνα και μετά στο ξενοδοχείο.

Καταρράκτης El Nicho, Trinidad, Cienfuegos


Αναχώρηση για τον εντυπωσιακότερο καταρράκτη του νησιού, τον Ελ Νίτσο (El Nicho) στην καρδιά της καταπράσινης οροσειράς Escabray. Μπάνιο στα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του που σχηματίζουν μικρές, φυσικές λιμνούλες και θεά από το παραπλήσιο παρατηρητήριο που μαγεύει. Ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην ιστορική πόλη του Τρινιδάδ (Trinidad), που ανακηρύχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και κάνουμε βόλτα στα τουριστικά αξιοθέατα. Θα έχουμε τη ευκαιρία να δούμε το τοπικό μουσείο και το μπαρ “La Canchánchara” (περιλαμβάνεται κοκτέιλ). Δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής. Μετάβαση και σύντομη περιήγηση στην πόλη του Σιενφουέγκος (Cienfuegos). Επίσκεψη στην Punta La Gorda (ξενοδοχείο Jagua), στο “Palacio del Valle” και στο Parque Central. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.