Κλασική Κόστα Ρίκα

Back to the tour

Το πρόγραμμα εδώ: Κλασική Κόστα Ρίκα

1η μέρα: Αθήνα – Σαν Χοσέ

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Σαν Χοσέ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ηφαίστειο Πόα – Φυτείες Καφέ Ντόκα – Οικολογικό Πάρκο Λα Παζ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ηφαίστειο Πόα (Poás), τις φυτείες καφέ Doka και στο τεράστιο οικολογικό πάρκο με τους καταρράκτες Λα Παζ (La Paz Waterfall Gardens). Προκειμένου να φτάσουμε σε όλα αυτά, θα περάσουμε μέσα από την πόλη Alajuela (η 2η μεγαλύτερη πόλη της Κοστα Ρίκα σε έκταση, που ήταν και πρωτεύουσα της χώρας για μια σύντομη περίοδο) και το Μνημείο αφιερωμένο στη γεωργία, καθώς και από το μνημείο του Juan Santa Maria (εθνικός ήρωας,  ένας τυμπανιστής που θυσιάστηκε στην πιο ξακουστή μάχη της χώρας στα 1856 ενάντια στον William Walker, έναν αμερικανό που προσπάθησε να κατακτήσει διάφορες χώρες της Κεντρικής Αμερικής). Θα περάσουμε επίσης και από το γνωστό  Mango Park. Αισίως, λοιπόν, φτάνουμε στη Doka, μια φυτεία καφέ 3ης γενιάς για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με την καλλιέργεια του καφέ. Καθώς συνεχίζουμε προς το ηφαίστειο Poás θα αντιληφθούμε αμέσως την διαφορά στη θερμοκρασία αλλά και τη βλάστηση. Θα ξαναδούμε φυτείες καφέ, φτέρες όπως κι άλλες εκτάσεις ολάνθιστες αλλά και γεμάτες φράουλες σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής – όλα αυτά δημιουργούν ένα εκπληκτικά πολύχρωμο τοπίο. Το ηφαίστειο Poás είναι από τα πιο ξεχωριστά της χώρας με διάμετρο κρατήρα 1km και βάθος 314m. Οι κρυστάλλινες ‘πισίνες’ από θείο θα σας εντυπωσιάσουν μαζί με τον ατμό που εκλύεται από τις διάφορες εξόδους αέρα. Θα ανηφορίσουμε προς τη λίμνη Botos Lagoon: ουσιαστικά πρόκειται για έναν ανενεργό κρατήρα εδώ και πάρα πολύ καιρό που λόγω των συχνών βροχοπτώσεων έχει εξελιχθεί σε λίμνη και περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση. Η περιήγηση συνεχίζεται στο οικολογικό πάρκο La Paz Waterfall Gardens, όπου ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδρομή θα οδηγηθούμε στον Μαγικό Λευκό Καταρράκτη (White Magic Waterfall). Θα επισκεφθούμε ακόμη το μεγαλύτερο παρατηρητήριο πεταλούδας και θα θαυμάσουμε μια απίστευτη ποικιλία από πολλών ειδών κολίμπρι αλλά και ερπετά (serpentarium) ενώ εκεί υπάρχει και μια έκθεση που αφορά τους βατράχους. Μεσημεριανό γεύμα και ευκαιρία να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που πήραμε αλλά και να καταγράψουμε τις εντυπώσεις μας απ’ αυτήν την τόσο γεμάτη μέρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαν Χοσέ – Τορτουγκέρο

Πρωινή αναχώρηση από το Σαν Χοσέ με κατεύθυνση το μοναδικό εθνικό πάρκο Braulio Carrillo (Braulio Carrillo National Park). Θα σταματήσουμε κάπου στη μέση της διαδρομής για να απολαύσουμε ένα θεσπέσιο πρωινό σε τοπικό εστιατόριο. Η διαδρομή παραμένει εντυπωσιακή καθώς διασχίζουμε εκτάσεις με μπανανοφυτείες και φτάνουμε στην προβλήτα. Εκεί θα πάρουμε το σκάφος και θα πλεύσουμε για περίπου δυο ώρες στα κανάλια που θα μας οδηγήσουν στο κατάλυμα Mawamba (Mawamba Lodge) γύρω στο μεσημέρι όπου και θα πάρουμε μεσημεριανό. Το απόγευμα  πάλι με το σκάφος θα βρεθούμε στο πλησιέστερο μονοπάτι δίπλα από το Εθνικό Πάρκο για μια ξενάγηση στο τροπικό δάσος. Προτού επιστρέψουμε στο κατάλυμα θα επισκεφθούμε τη μικρή πόλη του Τορτουγκέρο (Tortuguero). Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τορτουγκέρο

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στα μονοπάτια του πάρκου Mawamba (Mawamba Park), όπου θα επισκεφθούμε τους κήπους με τις πεταλούδες και τους βατράχους καθώς και την περιοχή με τα Iguanas. Θα δούμε και την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, όπου γίνεται διαχείριση αποβλήτων και όλο αυτό χρησιμεύει για να θερμαίνεται η περιοχή. Διάλειμμα για γεύμα. Το απόγευμα θα πλεύσουμε μέσα από τα κανάλια στο εθνικό πάρκο του Tortuguero: Φτιαγμένο για να προστατεύει τις φωλιές της πράσινης χελώνας στο δυτικό ημισφαίριο, το πάρκο αυτό εκτείνεται περίπου στα 22km ακτής και 30km μέσα στη θάλασσα. Το Κανάλι του Τορτουγκέρο διασχίζει το πάρκο συνδέοντας λαβύρινθους από δέλτα, επιμέρους κανάλια και λίμνες. Χωρίζεται σε 11 ζώνες που κυμαίνονται από ψηλά φοινικοδάση μέχρι ήπια, χαμηλή βλάστηση. Σε αυτές τις περιηγήσεις στο τροπικό δάσος καλό θα ήταν να φοράτε ελαφριά και δροσερά ρούχα, καπέλα και άνετα παπούτσια ενώ το αντιηλιακό είναι απαραίτητο, σε συνδυασμό και με αντικουνουπική, άοσμη κρέμα. Υπολογίστε ότι επειδή κινούμαστε με σκάφη, δεν υπάρχει η δυνατότητα να κουβαλάμε βαριές τσάντες και γι’ αυτό τηρούμε αυστηρά τα όρια των κιλών (12). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τορτουγκέρο – Αρενάλ

Μετά το πρωινό θα πάρουμε πάλι το σκάφος για την προβλήτα και από εκεί θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με λεωφορείο για τον επόμενο προορισμό, το Αρενάλ. Γεύμα περίπου στα μισά της διαδρομής. Μια περιοχή που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη καθώς και την ευεργετική δύναμη της Φύσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Αρενάλ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει φυσιοδιφική ξενάγηση στις Κρεμαστές Γέφυρες (κατάλληλη για όλες τις ηλικίες). Βρισκόμαστε επάνω στη διαδρομή που ακολουθούν τα αποδημητικά πουλιά ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Τα μονοπάτια και οι γέφυρες αυτής της περιοχής θα φέρουν τον ταξιδιώτη όσο πιο κοντά θα μπορούσε να φανταστεί με τον συναρπαστικό κόσμο των πουλιών, των λουλουδιών αλλά και της γενικότερης πυκνής βλάστησης μέσα στο τροπικό δάσος. Μια τεράστια έκταση πρωτογενούς δάσους που ισορροπεί ανάμεσα στην υπέρτατη φυσική αρμονία και την ανθρώπινη παρέμβαση. Η περιοχή προσφέρει εκπληκτική θέα το ηφαίστειο Arenal και τη λίμνη που τροφοδοτεί με υδροηλεκτρική ενέργεια την Κόστα Ρίκα. Το απόγευμα θα δούμε από ψηλά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Αρενάλ. Δέος μας κατακλύζει – βρισκόμαστε στα 1.600m υψόμετρο με το κωνικό σχήμα να στέκεται επιβλητικά ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους στη βάση του. Αν και το ηφαίστειο δεν έχει παρουσιάσει δραστηριότητα τα τελευταία 43 χρόνια, ωστόσο θεωρείται το πιο ενεργό της χώρας. Η ιστορία του συνδέεται με εκρήξεις, μικρές αλλά και μεγάλες, που έχουν επηρεάσει δραστικά την περιοχή αλλά και τους κατοίκους της. (υπολογίστε ότι η βόλτα αυτή διαρκεί περίπου 2,5 ώρες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Αρενάλ – Μοντεβέρντε

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στο Μοντεβέρντε (Monteverde). Βρίσκεται στο νότιο σημείο του δάσους, με κατοίκους που πρωτοεγκαταστάθηκαν εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Πρόκειται για τους περίφημους Quakers (μια θρησκευτικού τύπου κοινότητα, γνωστή και ως ‘Κοινωνία των Φίλων’) που εντυπωσιάστηκε από το τοπίο και την φύση και αποφάσισε να μείνει εκεί και να ασχοληθεί με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Το Monteverde βρίσκεται 172 km βορειοανατολικά του Σαν Χοσέ (San Jose). Το κλίμα είναι υγρό με μέση θερμοκρασία τους  17ºC  με τις νύχτες να είναι δροσερές και συχνά ψυχρές όταν πνέουν άνεμοι προς τη θάλασσα και τον ισημερινό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μοντεβέρντε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά θα επισκεφθούμε την ευρύτερη περιοχή του δάσους στο Μοντεβέρντε. Αν αναλογιστείτε ότι η Κόστα Ρίκα είναι μια χώρα πασίγνωστη για την βιοποικιλότητά της αλλά και τις υψομετρικές / κλιματικές διαβαθμίσεις της , γίνεται αντιληπτό γιατί το Monteverde είναι από τις πλούσιες περιοχές σε χλωρίδα και πανίδα, αφού φιλοξενεί 3,021 καταγεγραμμένα είδη ζώων και φυτών μαζί με 755 είδη δέντρων. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο δάσος του Monteverde είναι το 13 km δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει. Ενώ περπατάμε σ’ αυτά παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές ως προς το τοπίο και τα είδη ζώων που θα συναντήσουμε: Πουλιά, αμφίβια, ερπετά ανάμεσα σε μια ποικιλία 3,000 φυτών. Ελεύθερο απόγευμα για ξεκούραση ή μια προαιρετική εκδρομή. Διανυκτέρευση.

9η – 12η μέρα: Παραλία Ταμαρίντο

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε στη βόρεια ακτή του Ειρηνικού και περνάμε όλη μας τη μέρα εκεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: Ταμαρίντο – Σαν Χοσέ

Πρωινό και επιστροφή στο San José. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

13η μέρα: Αναχώρηση για Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του San José για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

*Προσοχή: για τη μεταφορά στο Τορτουγκέρο υπάρχει αυστηρό όριο στις αποσκευές, 12 κιλά ανά άτομο.

ΤΙΜΗ:

Από 2,588€ / άτομο σε δίκλινο (για αναχωρήσεις 23/9 – 30/11/2018)
Από 3,423€ / άτομο σε μονόκλινο (για αναχωρήσεις 23/9 – 30/11/2018)
Επιπλέον φόροι 
350€

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με φόρους
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Studio Hotel στο Σαν Χοσέ
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Mawamba Lodge στο Τορτουγκέρο
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Arenal Springs Resort στο Αρενάλ
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Trapp Family Lodge στο Μοντεβέρντε
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Tamarindo Diria στο Ταμαρίντο
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές & οι ξεναγήσεις του προγράμματος
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προαιρετικές εκδρομές & δραστηριότητες
 • Φόρος εξόδου της Κόστα Ρίκα, ο οποίος αντιστοιχεί σε 29 USD κατ’ άτομο και πληρώνεται επιτόπου στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ αφού εκδοθούν οι κάρτες επιβίβασης της πτήσης επιστροφής. Θυμηθείτε να κρατήσετε τα 29 USD!
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών ή ακόμα και για την καλύτερη ροή του προγράμματος.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.