Γεύση από Κολομβία

Back to the tour
1η μέρα: Αθήνα – Μποκοτά

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την Μποκοτά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο σας, τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πόλη και το ιστορικό της κέντρο. Πρώτη μας στάση η πλατεία Μπολιβάρ (Plaza de Bolivar), όπου και θα περιηγηθούμε ενώ ταυτόχρονα θα δούμε από κοντά τα σημαντικά κτήρια της Μποκοτά, όπως το Καπιτώλιο που φιλοξενεί το Κογκρέσο. θα περάσουμε επίσης από το Casa de los Comuneros (χαρακτηριστικό για την αρχιτεκτονική του – σήμερα στεγάζει το Περιφερειακό υπουργείο Πολιτισμού, Αναψυχής και Αθλητισμού), το Casa de Nariño (το προεδρικό μέγαρο) και η Santa Clara Church Museum ( Εκκλησία – Μουσείο της Santa Clara). H ξενάγηση περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Μουσείο Χρυσού, με 34.000 εκθέματα καθώς και μια επίσκεψη στο House Museum Quinta de Bolivar, το σπίτι του Simon Bolivar. Η περιήγηση συνεχίζεται με επίσκεψη στο εικονικό σύμβολο της Μπογκοτά, το Monserrate Hill ( ο λόφος του Μονσεράτ) στα 3.152m πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ιερό, όπου υπάρχει το άγαλμα της εικόνας του Χρηστού που ονομάζεται “Fallen Lord” (Ο Κύριος σε πτώση). Από εκεί απολαμβάνει κανείς την πιο ωραία θέα της πόλης. Σημείωση: τα μουσεία είναι κλειστά τις Δευτέρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μποκοτά – Βίλα ντε Βέιλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μια περιήγηση σας περιμένει είτε πρωινή είτε απογευματινή σε μια διαδρομή μέσα από τη Sabana de Bogotá ως την πόλη της Zipaquira, που στη γλώσσα των Chibcha σημαίνει «η πόλη του Πατέρα». Πίσω στην προκολομβιανή εποχή, το αλάτι από την γύρω περιοχή ήταν το πιο διαδεδομένο εμπόρευμα και όλο το εμπόριο στηριζόταν στις ανταλλαγές – συναλλαγές με σημείο αναφοράς το αλάτι (κοινώς, το αλάτι έπαιζε το ρόλο του νομίσματος). Με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι Muiscas (ένας πολιτισμός εξίσου σημαντικός μετά τους Αζτέκους, τους Μάγιας και τους Ίνκας) ξεκίνησαν να εξάγουν μεγαλύτερες ποσότητες αλατιού. Σαν αποτέλεσμα, προέκυψε ένα μεγάλο απόθεμα αλατιού, 180 m κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, όπου και χτίστηκε ο Καθεδρικός του Αλατιού. Μέσα υπάρχει ένα «παρεκκλήσι των ανθρακωρύχων» χτισμένο ως φόρος τιμής για την Παναγία που προστατεύει με την χάρη Της τους ανθρακωρύχους και προσεύχεται γι’ αυτούς. Μετά την ξενάγηση, ακολουθεί εκδρομή στις ομορφιές της Boyaca, Tunja and Villa de Leyva. Πρώτη μας στάση η Γέφυρα της Boyaca (el Puente de Boyaca), όπου εκτυλίχθηκε μια μάχη, στην οποία η χώρα κέρδισε την οριστική της ανεξαρτησία. Εδώ θα δείτε τον Οβελίσκο και την Αψίδα του Θριάμβου. Συνεχίζουμε προς την Tunja (που στη γλώσσα των Chibcha σημαίνει ‘ατρόμητος άνδρας’), μια πόλη που στην εποχή των Muiscas βρισκόταν στην μεγάλη της ακμή και παρέμεινε έτσι μέχρι και τα αποικιακά χρόνια. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ιδρυτή (Founder’s House), το συμβολαιογραφείο του Juan de Vargas και την εκκλησία του Santo Domingo, ανάμεσα σε άλλα αξιοθέατα. Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βίλα ντε Βέιλα και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βίλα ντε Βέιλα – Περέιρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στην πόλη και θα δούμε τα παλιά σπίτια αποικιακής αρχιτεκτονικής που πλέον έχουν γίνει μουσεία καθώς και το μοναστήρι Holy Ecce Homo, το οποίο από το 1620 δέχεται πιστούς απ’ όλο τον κόσμο. Στο τέλος αυτής της μοναδικής εμπειρίας θα επιστρέψουμε στην Μπογκοτά για να πάρουμε την πτήση προς την Περέιρα. Άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Περέιρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά θα ταξιδέψουμε οδικώς στην επαρχία της Buena Vista και στην Hacienda (κτήμα) του San Alberto, όπου και θα μάθουμε τη συναρπαστική ιστορία του καφέ. Η περιοχή έχει εκπληκτική θέα και θα μπορέσουμε να μυηθούμε στα μυστικά του καφέ που φύεται στα βουνά στα νότια του διαμερίσματος του el Quindio. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Περέιρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν θα μεταφερθούμε στην επαρχία του Σαλέντο, που βρίσκεται στα βόρεια της Αρμενίας. Εκεί θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα Cocora (Cocora Valley), όπου ευδοκιμεί το εθνικό δέντρο της Κολομβίας, ένας ψιλόλιγνος φοίνικας με την επιστημονική ονομασία “Ceroxylon quindiuense”. Ένα θερμό καλωσόρισμα θα συνοδευτεί από ένα Canelazo – τυπικό κολομβιανό ποτό και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε μέσω από το οικολογικό μονοπάτι στο τοπικό δάσος, για να απολαύσουμε το τοπίο και να δούμε κι ένα εκτροφείο πέστροφας. Ελεύθερος χρόνος εκεί μέχρι να πάμε στο Salento, μια πόλη με πολύχρωμα μπαλκόνια, εργαστήρια χειροποίητων αντικειμένων και με μια φανταστική θέα που αναδεικνύει την τοπική ομορφιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Περέιρα – Μεντεγίν

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Μεντεγίν. Άφιξη στην πόλη και στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του καλλιτέχνη Fernando Botero στο Μεντεγίν και θα επισκεφθούμε το Cerro Nutibara, μια πιστή αντιγραφή ενός χαρακτηριστικού χωριού στην Αντιόχεια του 20ου αιώνα. Η περιήγηση περιλαμβάνει επίσκεψη σε άλλα μέρη με ενδιαφέρον, όπως ο μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός (Metropolitan Cathedral) , η πλατεία Botero (Botero square), το Πάρκο των Επιθυμιών (Park of Desires), ο βοτανικός κήπος του Joaquín Antonio Uribe, το Πάρκο Εξερευνήσεων, το Πάρκο Γυμνών Ποδιών, την Εθνική βιβλιοθήκη, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό καθώς και την περιοχή του El Poblado, γνωστή ως το «Χρυσό Μίλι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Μεντεγίν

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην ανατολική πλευρά του Μεντεγίν. Θα διασχίσουμε τις πόλεις της Μαρινίλα, γεμάτες με κτήρια αποικιακού στυλ καθώς και εργοστάσια παραγωγής εγχόρδων μουσικών οργάνων. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο νέο El Peñol, μια επαρχία που αντικατέστησε την παλιά περιοχή μετά από πλημμύρες κι έτσι χτίστηκε η Δεξαμενή El Peñol – Guatape στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ακολουθεί επίσκεψη στην Πέτρα του El Peñol (La Piedra de El Peñol) , έναν βράχο ύψους 220m καθώς και την παραθαλάσσια επαρχία Guatape (η ανάβαση στον περίφημο βράχο είναι προαιρετική). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μεντεγίν – Καρταχένα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Καρταχένα (Cartagena). Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε από τις σύγχρονες γειτονιές της Bocagrande & Manga, όπου θα παρατηρήσετε την αντίθεση ανάμεσα στη μοντέρνα αρχιτεκτονική και την ομορφιά των παλιών σπιτιών του 20ου αιώνα. Το ιστορικό κέντρο της Cartagena έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1984. Από εδώ θα πάμε προς το Κάστρο (“el Castillo de San Felipe de Barajas”), όπου οι Ισπανοί προσπάθησαν να προστατεύσουν την πόλη από τις επιθέσεις των Βρετανών τον 17ο αιώνα. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

10η μέρα: Καρταχένα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά οδικώς στο λιμάνι της Cartagena, απ’ όπου θα ξεκινήσει μια βόλτα 45’ με πλοιαράκι στη θάλασσα της Καραϊβικής, για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες της Κολομβίας. Φτάνοντας στο νησάκι San Pedro de Majagua, τοποθετημένο στο εθνικό πάρκο Corales del Rosario και στο San Bernando θα αντικρύσετε ένα τοπίο ξεχωριστό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να επωφεληθείτε από τις παροχές του ξενοδοχείου San Pedro de Majagua, πρώην κατοικία και καλλιτεχνικό εργαστήρι του γάλλου ζωγράφου Pierre Daguet. Απολαύστε τις μικρές και κατάλευκες παραλίες, κολυμπήστε και ξεκουραστείτε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η μέρα: Καρταχένα

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να την αξιοποιήσετε, όπως επιθυμείτε.

12η μέρα: Καρταχένα – Σάντα Μάρτα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ταξιδέψουμε οδικώς στη Σάντα Μάρτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση ως το απόγευμα, καθώς τότε θα πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στην πόλη με τα πόδια. Η Σάντα Μάρτα είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στην Νότια Αμερική, με έτος ίδρυσης το 1525. Την διακρίνει μια μοναδική ατμόσφαιρα καθώς περπατά κανείς στην παραλία της. Ξεχωριστά αξιοθέατα θα συμπληρώσουν την βόλτα αυτή, όπως η Quinta de San Pedro Alejandrino, η περιοχή όπου πέθανε ο Simon Bolivar στις 17 Δεκεμβρίου 1830. Στο τέλος της ημέρας θα απολαύσετε το περίφημο ηλιοβασίλεμα, γεμάτο από πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί, στο ψαροχώρι Taganga. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

13η μέρα: Σάντα Μάρτα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Tayrona, ένα τροπικό δάσος έκτασης 15.000 εκταρίων, όπου και θα δούμε ακόμη τον κόλπο και την παραλία του Neguanje. Μέσω μιας ξύλινης βάρκας (bongo) θα βρεθούμε στην Playa Cristal, παραλία απαράμιλλης ομορφιάς. Αυτό το μοναδικό μέρος με τα κρυστάλλινα νερά και τη λευκή άμμο είναι ιδανικό για ηλιοθεραπεία και κατάδυση στους κοραλλιογενείς υφάλους. Επιστροφή στη Santa Marta και το ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
Σημείωση: το Tour περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου για το πάρκο Tayrona, τις μεταφορές και την βαρκάδα.

14η μέρα: Σάντα Μάρτα – Αεροδρόμιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Σημείωση: Στα αεροδρόμια της Κολομβίας είναι σημαντικό να δηλώσετε ότι βρίσκεστε εκεί μόνο για τουρισμό. Διαφορετικά, ορισμένες χρεώσεις θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διαμονή στην Κολομβία
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Aεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης και εσωτερικής πτήσης
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.