Μπουένος Άιρες – Σάλτα – Καταρράκτες Ιγκουασού

Back to the tour

Το πρόγραμμα εδώ: Β. Αργεντινή_Σάλτα

1η μέρα: Μπουένος Άιρες

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Μπουένος Άιρες. Άφιξη. Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ezeiza στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί δείπνο με Tango Show (μεταφορά από και προς συμπεριλαμβάνεται). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπουένος Άιρες

Γεμάτη μέρα με γύρο της πόλης και γεύμα: Μετά το πρωινό, ξεκινάμε από το ξενοδοχείο για τον γύρο της πόλης με επίσκεψη αρχικά στην Πλάσα ντε Μάγιο (Plaza de Mayo), όπου βρίσκεται η φημισμένη Κάζα Ροζάδα (Casa Rosada: πρόκειται για την κατοικία και τα γραφεία του προέδρου της Αργεντινής), το Καμπίλντο (Cabildo – Εθνικό Μουσείο) καθώς και ο καθεδρικός ναός του Μπουένος Άιρες με τον τύμβο του San Martin. Συνεχίζουμε με την περιοχή La Boca, φημισμένη για το Τανγκό της, όπου και θα επισκεφθούμε το El Caminito (ένα υπαίθριο μουσείο γεμάτο street art και μουσικές) και το El Bombonera, το γνωστό γήπεδο ποδοσφαίρου του Football Club Boca Juniors. Γεύμα στο εστιατόριο La Bistecca στο Πουέρτο Μαδέρο (Puerto Madero). Συνεχίζουμε την περιήγηση στην περιοχή της Ρικολέτα (Recoleta) και το γνωστό νεκροταφείο, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση στον τάφο της Evita Peron. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πουέρτο Μαδέρο (Puerto Madero) και τη γνωστή Πουέντε ντε λα Μουχέρ (Puente de la Mujer – Γέφυρα των Γυναικών), μια περίτεχνη πεζογέφυρα, κατασκευασμένη από τον Santiago Calatrava. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περάσουμε μέσα από τις γειτονιές του Palermo, του San Telmo & Congreso, όπου θα δούμε το πάρκο του Palermo, το Κογκρέσο, τον Οβελίσκο (Obelisc) και το θέατρο Colon. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπουένος Άιρες – Σάλτα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο. Άφιξη στη Σάλτα (Salta) και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σάλτα

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Θα πραγματοποιήσουμε ολοήμερη εκδρομή στο Φαράγγι – κοιλάδα της Χουμαχουάκα (Humahuaca Ravine). Το ταξίδι ξεκινά με την άφιξή μας στο Πουεμπλίτο ντε Πουρμαμάρτσα (Pueblito de Purmamarca), ένα γραφικό χωριό που περιβάλλεται από πολύχρωμα βουνά – άλλωστε από εκεί πήρε το όνομά του το Hill of the Seven Colors (Λόφος των επτά χρωμάτων). Θα επισκεφθούμε ακόμη την Εκκλησία και το Παζάρι των Τεχνών στην πλατεία. Συνεχίζουμε παράλληλα με την τοποθεσία Postil de Hornillos και κατευθυνόμαστε προς την πόλη Τιλκάρα (Tilcara) για να επισκεφθούμε την Pucará Continua και την Huacalera, διασχίζοντας τον Τροπικό του Αιγόκερω, απ’ όπου μπορεί κανείς να δει τα χρώματα του λόφου, τα γνωστά και ως Pollera de la Colla. Θα βρεθούμε στην Εκκλησία της Uquía, όπου υπάρχουν οι πίνακες των Angels Arcabuceros . Άφιξη στην Humahuaca με τον ένδοξο Καθεδρικό της Ναό και το Άγαλμα της Ανεξαρτησίας (El Indio) από τον γλύπτη Soto Avendaño. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σάλτα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στο San Antonio de los Cobres . Θα ταξιδέψουμε σε μια παράλληλη διαδρομή στα ίχνη του «Τρένου μέσα από τα σύννεφα» από τον Quebrada del Toro, όπου το τοπίο είναι μια μίξη από χαμηλή κ αραιή βλάστηση και την εμφάνιση των πρώτων cardones. Το Τρένο πραγματοποιεί απίστευτες μανούβρες όλων των ειδών και μας περνά μέσα από το Viaduct of the Bull, the zig-zag of Alisal και Chorrillo, αλλά και από γνωστά μέρη, όπως το El Candado, El Golgotta, Alfarcito ανάμεσα σε πολλά άλλα. Θα επισκεφθούμε την πόλη της προ – Ίνκα εποχής, την Santa Rosa de Tastil, πολύ σημαντική, καθώς μέσα στα συντρίμμια της ξεχώρισαν κατοικίες, τάφοι και δρόμοι. Συνεχίζουμε παράλληλα με τη Finca La Encrucijada, με την ανάβαση στο  Cuesta del Muñano και την Abra Blanca μέχρι να φτάσουμε τα  4.080m. Άφιξη στο San Antonio de los Cobres. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σάλτα – Ιγκουασού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Σάλτα (Salta). Άφιξη στο Ιγκουασού (Iguazu) και μεταφορά προς το ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ιγκουασού

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή μας στους καταρράκτες της Αργεντινής. Επίσκεψη στα κορυφαία σημεία αυτού του αξιοθέατου: «οι Κάτω Καταρράκτες» (μια κυκλική διαδρομή 1.200m επιτρέπει την σχεδόν πανοραμική παρατήρηση), «Οι  Άνω Καταρράκτες» (Μια μικρή βόλτα από τα  1.300m συνολικής, κυκλικής διαδρομής. Τα υπερυψωμένα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν κατά μήκος των καταρρακτών, φτάνοντας στην άκρη τους) και «ο Λαιμός του Διαβόλου». Η πρόσβαση εδώ γίνεται μέσω του οικολογικού τρένου της σε τοπίο ζούγκλας και καταλήγουμε στο κεντρικό σημείο του μεγάλου αυτού καταρράκτη (στην πραγματικότητα πρόκειται για πολλούς καταρράκτες μαζί, 14 τον αριθμό που  έχουν 82 μέτρα ύψος, 150 μέτρα πλάτος και 700 μέτρα μήκος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μια εκδρομή μισής μέρας στους ίδιους καταρράκτες αλλά αυτή τη φορά από τη μεριά της Βραζιλίας. Θα μείνουμε έκθαμβοι μπροστά σε αυτή την πανοραμική θέα των 275 τον αριθμό, από τους οποίους ξεχωρίζουν 4 με τα ονόματά τους να είναι: Floriano, Deodoro, Benjamin Constant & Devil’s Throat (Λαιμός του Διαβόλου). Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο μέσω του πανοραμικού ανελκυστήρα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Ιγκουασού (Iguazu). Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες (Buenos Aires) και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μπουένος Άιρες

Πρωινό και ελεύθερη μέρα με 2 προαιρετικές εκδρομές :

Μονοήμερη εκδρομή με Gautsos Fiesta και γεύμα – κατά τη διάρκεια της μέρας το γκρουπ θα πάρει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Γκαούτσος (Gauchos: πρόκειται για αργεντίνους γελαδάρηδες που ζούσαν ως νομάδες στα 1800). Μεταξύ άλλων θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διάφορα δρώμενα, να κάνετε ιππασία, να οδηγήσετε άμαξες κλπ. Το μεσημεριανό γεύμα θα είναι αργεντίνικο barbecue με κρασί και επιδόρπια συνοδευόμενο από show παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Μονοήμερη εκδρομή στην Colonia της Ουρουγουάης με πλοιαράκι από το λιμάνι του Μπουένος Άιρες. Η βόλτα ξεκινά από τους πλακόστρωτους δρόμους της περιφέρειας Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπου θα ανακαλύψουμε την πλούσια αποικιακή αρχιτεκτονική (που συνδυάζει στοιχεία της Πορτογαλικής με την Ισπανική τεχνοτροπία) και την ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης. Επόμενη στάση στο Real de San Carlos, η παλιά αρένα που χτίστηκε στα 1900 και υποδέχτηκε αγώνες διεθνούς φήμης. Αν και σε εγκατάλειψη εδώ και ένα αιώνα, διατηρεί ακόμη την εντυπωσιακή της πρόσοψη, εικόνα χαρακτηριστική στην Cologne. Το κέντρο της νέας πόλης είναι ένα άλλο σημείο για επίσκεψη, με τα όμορφα μαγαζιά και εστιατόρια. Από εδώ έχετε πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, από τα πιο γραφικά μέρη της διαδρομής μας. Μετά το γεύμα, η περιήγηση συνεχίζεται στην παραλία Ferrando (Ferrando Beach), όπου και ολοκληρώνεται η μέρα μας με ξεκούραση και θέα στη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

10η μέρα: Μπουένος Άιρες – Αεροδρόμιο

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Ezeiza.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ:

1.290€ άτομο/δίκλινο

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης καθώς κι εκείνα των εσωτερικών πτήσεων (Μπ. Άιρες – Σάλτα / Σάλτα – Ιγκουασού / Ιγκουασού – Μπ. Άιρες)
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.