Μπουένος Άιρες – Ελ Καλαφάτε – Καταρράκτες Ιγκουασού

Back to the tour

Το πρόγραμμα εδώ: Β.Αργεντινή_Παταγονία

1η μέρα: Μπουένος Άιρες

Αναχώρηση από το διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Μπουένος Άιρες. Άφιξη. Μεταφορά από το αεροδρόμιο Ezeiza στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί δείπνο με Tango Show (μεταφορά από και προς συμπεριλαμβάνεται). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπουένος Άιρες

Γεμάτη μέρα με γύρο της πόλης και γεύμαξεκινάμε από το ξενοδοχείο για τον γύρο της πόλης με επίσκεψη αρχικά στην Plaza de Mayo, όπου βρίσκεται η φημισμένη Κάζα Ροζάδα (Casa Rosada: πρόκειται για την κατοικία και τα γραφεία του προέδρου της Αργεντινής), το Καμπίλντο (Cabildo: Εθνικό Μουσείο) καθώς και ο καθεδρικός ναός του Μπουένος Άιρες με τον τύμβο του San Martin. Συνεχίζουμε με την περιοχή La Boca, φημισμένη για το Τανγκό της, όπου και θα επισκεφθούμε το El Caminito (ένα υπαίθριο μουσείο γεμάτο street art και μουσικές) και το El Bombonera, το γνωστό γήπεδο ποδοσφαίρου του football club Boca Juniors. Γεύμα στο εστιατόριο La Bistecca στο Puerto Madero. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην περιοχή της Recoleta και το γνωστό νεκροταφείο, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση στον τάφο της Evita Peron. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πουέρτο Μαδέρο (Puerto Madero) και τη γνωστή Πουέντε ντε λα Μουχέρ (Puente de la Mujer – Γέφυρα των Γυναικών), μια περίτεχνη πεζογέφυρα, κατασκευασμένη από τον Santiago Calatrava. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περάσουμε μέσα από τις γειτονιές του Palermo, του San Telmo & Congreso, όπου θα δούμε το πάρκο του Palermo, το Κογκρέσο, τον Οβελίσκο (Obelisc) και το θέατρο Colon. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπουένος Άιρες – Ελ Καλαφάτε

Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο. Άφιξη στο Ελ Καλαφάτε και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ελ Καλαφάτε

Μετά το πρωινό ακολουθεί περιήγηση μισής ημέρας στον Περίτο Μορένο (Perito Moreno), τον περίφημο παγετώνα στην επαρχία της Σάντα Κρουζ (Santa Cruz) που προσεγγίζεται από την πανέμορφη κωμόπολη του Ελ Καλαφάτε. Μόλις φτάσουμε στο πάρκο θα μείνουμε έκθαμβοι να παρατηρούμε τον παγετώνα με μήκος 30 χλμ και γι’ αυτό το λόγο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το θέαμα από διάφορες γωνίες σε ένα μεγάλο μέρος της έκτασής του. Επιστροφή στο Ελ Καλαφάτε και ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ελ Καλαφάτε

Παραμένουμε στην επαρχία της Σάντα Κρουζ (Santa Cruz) και μαζί μ’ έναν δίγλωσσο ξεναγό πραγματοποιούμε περιήγηση διάρκειας περίπου μισής μέρας στο Ελ Σαλτέν (El Chaltén), ένα γραφικό ορεινό χωριό, ξακουστό για τις αναρριχητικές εκδρομές του (ο παράδεισος για όσους ενδιαφέρονται για climbing – trekking). Είμαστε στη λίμνη Αργεντινή και συνεχίζουμε μέχρι να συναντήσουμε την Διαδρομή (Route) 40 που θα μας οδηγήσει προς το Βορρά. Ακριβώς στα μισά της διαδρομής θα βρεθούμε στη La Leona, ένα παλιό κτήριο του 1894 πάνω στον ομώνυμο ποταμό, όπου και μαθαίνουμε λίγα πράγματα για την τοπική ιστορία. Συνεχίζοντας με κατεύθυνση βόρεια και μετά από διάφορες στάσεις πανοραμικού ενδιαφέροντος, σίγουρα θα συναντήσουμε κοπάδια guanacos and hares (guanacos – ζωό που μοιάζει με το λάμα αλλά είναι μεγαλύτερο και πιο τριχωτό, hares – είδος λαγού). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ελ Καλαφάτε – Ιγκουασού

Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Ελ Καλαφάτε (El Calafate). Άφιξη στο Ιγκουασού (Iguazu) και μεταφορά προς το ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ιγκουασού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στην αργεντίνικη πλευρά των καταρρακτών, που περιλαμβάνει tour στους άνω και κάτω καταρράκτες, και στο «Λαιμό του Διαβόλου» (Devil’s Throat / La Garganta del Diablo), όπου θα σταθείτε «περικυκλωμένοι» κατά 260 μοίρες από τους καταρράκτες. Η εκδρομή μας αρχίζει από τον χώρο του κέντρου επισκεπτών, όπου θα επιβιβαστούμε σε τρενάκι που λειτουργεί με φυσικό αέριο, το οποίο περνώντας από τους άνω καταρράκτες θα καταλήξει στο «Λαιμό του Διαβόλου». (Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολλούς καταρράκτες μαζί, 14 τον αριθμό που έχουν 82 μέτρα ύψος, 150 μέτρα πλάτος και 700 μέτρα μήκος).

8η μέρα: Ιγκουασού – Μπουένος Άιρες

Εκδρομή μισής μέρας στους ίδιους καταρράκτες αλλά αυτή τη φορά από τη μεριά της Βραζιλίας. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και άφιξη στους καταρράκτες με μοναδική πανοραμική θέα των 275 τον αριθμό που δημιουργούν αυτό το μοναδικό θέαμα. Ξεχωρίζουν 4 με τα ονόματά τους να είναι: Floriano, Deodoro, Benjamin Constant & Devil’s Throat (Λαιμός του Διαβόλου). Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγηση θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο μέσω του πανοραμικού ανελκυστήρα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Ιγκουασού. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

9η μέρα: Μπουένος Άιρες

Πρωινό και ελεύθερη μέρα με 2 προαιρετικές εκδρομές :

Μονοήμερη εκδρομή με Gautsos Fiesta και γεύμα – κατά τη διάρκεια της μέρας το γκρουπ θα πάρει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Γκαούτσος (Gauchos: πρόκειται για αργεντίνους γελαδάρηδες που ζούσαν ως νομάδες στα 1800). Μεταξύ άλλων θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διάφορα δρώμενα, να κάνετε ιππασία, να οδηγήσετε άμαξες κλπ. Το μεσημεριανό γεύμα θα είναι αργεντίνικο barbecue με κρασί και επιδόρπια συνοδευόμενο από show παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Μονοήμερη εκδρομή στην Colonia της Ουρουγουάης με πλοιαράκι από το λιμάνι του Μπουένος Άιρες. Η βόλτα ξεκινά από τους πλακόστρωτους δρόμους της περιφέρειας Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπου θα ανακαλύψουμε την πλούσια αποικιακή αρχιτεκτονική (που συνδυάζει στοιχεία της Πορτογαλικής με την Ισπανική τεχνοτροπία) και την ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης. Επόμενη στάση στο Real de San Carlos, η παλιά αρένα που χτίστηκε στα 1900 και υποδέχτηκε αγώνες διεθνούς φήμης. Αν και σε εγκατάλειψη εδώ και ένα αιώνα, διατηρεί ακόμη την εντυπωσιακή της πρόσοψη, εικόνα χαρακτηριστική στην Cologne. Το κέντρο της νέας πόλης είναι ένα άλλο σημείο για επίσκεψη, με τα όμορφα μαγαζιά και εστιατόρια. Από εδώ έχετε πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, από τα πιο γραφικά μέρη της διαδρομής μας. Μετά το γεύμα, η περιήγηση συνεχίζεται στην παραλία Ferrando (Ferrando Beach), όπου και ολοκληρώνεται η μέρα μας με ξεκούραση και θέα στη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Μπουένος Άιρες – Αεροδρόμιο

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Ezeiza.

11η μέρα, Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ:

Τιμή: 1.480€ άτομο/δίκλινο

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Φόροι ξενοδοχείων
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνος ξεναγός
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (μαζί με φόρους) υπερατλαντικής πτήσης καθώς κι εκείνα των εσωτερικών πτήσεων (Μπ. Άιρες – Ελ Καλαφάτε / Ελ Καλαφάτε – Ιγκουασού / Ιγκουασού – Μπ. Άιρες)
  • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.