Αργεντινή – Χιλή

Back to the tour

Το πρόγραμμα εδώ: Αργεντινή – Χιλή

1η μέρα : Αεροδρόμιο – Buenos Aires

Αναχώρηση για την Αργεντινή μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, Buenos Aires, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά σας και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Buenos Aires – Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε από το ξενοδοχείο για τον γύρο της πόλης με επίσκεψη αρχικά στην Plaza de Mayo, όπου βρίσκεται η φημισμένη Casa Rosada: πρόκειται για την κατοικία και τα γραφεία του προέδρου της Αργεντινής, στο Μουσείο Cabildo  καθώς και στον καθεδρικό ναό του Buenos Aires με τον τύμβο του San Martin. Συνεχίζουμε με την περιοχή La Boca, φημισμένη για το Tango της, όπου και θα επισκεφθούμε το El Caminito (ένα υπαίθριο μουσείο γεμάτο street art και μουσικές) και το El Bombonera, το γνωστό γήπεδο ποδοσφαίρου του Football Club “Boca Juniors”. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην περιοχή της Recoleta και το γνωστό νεκροταφείο, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση στον τάφο της Evita Peron. Ακολουθεί επίσκεψη στο Puerto Madero και τη γνωστή Puente de la Mujer  (η Γέφυρα των Γυναικών), μια περίτεχνη πεζογέφυρα, κατασκευασμένη από τον Santiago Calatrava. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περάσουμε μέσα από τις γειτονιές του Palermo, του San Telmo & Congreso, όπου θα δούμε το πάρκο του Palermo, το Κογκρέσο, τον Οβελίσκο (Obelisc) και το θέατρο Colon. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Buenos Aires – ελεύθερη μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια έχετε μια ολόκληρη ημέρα στη διάθεσή σας, για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης.
Προαιρετικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια  μονοήμερη εκδρομή στην Colonia της Ουρουγουάης με πλοιαράκι από το λιμάνι του Μπουένος Άιρες. Η βόλτα ξεκινά από τους πλακόστρωτους δρόμους της περιφέρειας Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπου θα ανακαλύψουμε την πλούσια αποικιακή αρχιτεκτονική (που συνδυάζει στοιχεία της Πορτογαλικής με την Ισπανική τεχνοτροπία) και την ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης. Επόμενη στάση στο Real de San Carlos, η παλιά αρένα που χτίστηκε στα 1900 και υποδέχτηκε αγώνες διεθνούς φήμης. Αν και σε εγκατάλειψη εδώ και ένα αιώνα, διατηρεί ακόμη την εντυπωσιακή της πρόσοψη. Το κέντρο της νέας πόλης είναι ένα άλλο σημείο για επίσκεψη, με τα όμορφα μαγαζιά κι εστιατόρια. Από εδώ έχετε πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού – από τα πιο γραφικά μέρη της διαδρομής μας. Μετά το γεύμα, η περιήγηση συνεχίζεται στην παραλία Ferrando (Ferrando Beach), όπου και ολοκληρώνεται η μέρα μας με ξεκούραση και θέα στη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα : Buenos Aires – Bariloche

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, προκειμένου να πάρουμε την πτήση για το Bariloche. Άφιξη εκεί – ουσιαστικά, έχετε φτάσει στο εθνικό πάρκο Nahuel Huapi της Παταγονίας, 1.680 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες. Το Bariloche είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη στην Αργεντινή. Θα απολαύσετε απίστευτη θέα, λίμνες, ρυάκια, ποτάμια και βουνά! Μυρίστε τον καθαρό αέρα και τα τοπία που υποβάλλονται σε ριζική αλλαγή κάθε φορά που η εποχή αλλάζει. Ενώ θα κινείστε στην πόλη, θα δείτε εκτάσεις γεμάτες πράσινο, λουσμένες από τον γενναιόδωρο καλοκαιρινό ήλιο, εικόνα που θα σας γεμίσει με ενέργεια και γαλήνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : Bariloche – Andes Mountain – Puerto Varas

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα διασχίσουμε τις επιβλητικές Άνδεις, για να βρεθούμε στη χώρα της Χιλής. Θα κινηθούμε με λεωφορείο και στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε λίμνες και θα απαθανατίσουμε το τοπίο και τα χρώματα που το πλαισιώνουν. Η περιοχή των Λιμνών στα βουνά των Άνδεων είναι ίσως από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες! Πέρα από τις ίδιες τις Λίμνες, θα συναντήσουμε ποτάμια, καταρράκτες, δάση, παγετώνες! Όλα αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, προστατευμένο από την UNESCO, καθώς προσφέρει καταφύγιο σε αμέτρητα άγρια – κυρίως – ζώα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι στην περιοχή κι έτσι η σύνδεση των περιοχών και των πόλεων μεταξύ τους γίνεται κατά ένα μεγάλος μέρος με πλωτά μέσα!! Με αυτά, λοιπόν, τα μέσα θα διασχίσουμε τις λίμνες Nahuel Huapi, Frias αλλά και τη γραφικότατη Todos los Santos, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Ολοκληρώνουμε με την μεγαλύτερη λίμνη της Χιλής, την llanquihue. Έτσι θα φτάσουμε στο Puerto Varas, για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και να διανυκτερεύσουμε.

6η μέρα : Puerto Varas – Punta Arenas

Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Puerto Montt για την πτήση μας προς το Punta Arenas.  Φτάνοντας εκεί θα διαπιστώσετε ότι η πόλη είναι επίπεδη και εύκολη στο περπάτημα, εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέψει, καθώς συχνά τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας! Καιρού επιτρέποντος, λοιπόν, θα δείτε την κεντρική πλατεία Plaza  de Armas να δεσπόζει και γύρω από αυτήν  επιβλητικά κτήρια – όλα επηρεασμένα από την Ισπανική αρχιτεκτονική. Εξίσου σημαντικό είναι και το άγαλμα του Πορτογάλου εξερευνητή, Φερδινάρδου Μαγγελάνου, οποίος έδωσε και το όνομά του στον Πορθμό. Ο Μαγγελάνος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που στα 1520 διέπλευσε το πιο σημαντικό φυσικό πέρασμα μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού. Αξίζει να επισημανθεί, ότι στο πιο στενό του σημείο ο Πορθμός έχει πλάτος μόλις 4 χλμ! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα : Punta Arenas – Puerto Natales

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά με λεωφορείο ως το Puerto Natales. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Το Puerto Natales είναι η κοντινότερη πόλη στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine – ουσιαστικά κάποιος περνά από εκεί, προκειμένου να εισέλθει στο πάρκο. Αποτελεί τον πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ετησίως, που ενδιαφέρονται – πέρα από τις εκδρομές προς τους παγετώνες – να περιηγηθούν στην πόλη,  καθώς η αρχιτεκτονική των σπιτιών και ρυμοτομία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διανυκτέρευση.

8η μέρα : Ολοήμερη εκδρομή στο Torres Del Paine

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά ολοήμερη εκδρομή στο πάρκο Torres del Paine. Πρόκειται ίσως για το ομορφότερο πάρκο της νότιας Αμερικής με έκταση πάνω από 1.810 τετρ. χλμ, ανακηρυγμένο από το 1978 ως μέρος του ‘Δικτύου Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO’. Η περιοχή είναι γεμάτη αξιοθαύμαστα είδη χλωρίδας, όπως λίμνες, ποτάμια, δάση και φυσικά έναν επιβλητικό παγετώνα. Η θέα της Λίμνης Pehoe από το Cerro Condor, οι κόνδορες στη Los Cuernos, ο μεγάλος καταρράκτης και η «πικρή λίμνη» είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της σημερινής μέρας. Το πώς θα διαμορφωθεί η ξενάγηση θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγη ώρα!! Αν ο καιρός δεν είναι ιδανικός, θα συνεχίσουμε προς τη λίμνη Sarmiento με το πολύ ιδιαίτερο μπλε χρώμα της. Θα κινηθούμε και προς τη λίμνη Nordenskjöld, το Salto Grande, τη λίμνη Pehoé, τα κεντρικά γραφεία του Πάρκου και στο τέλος θα φτάσουμε στη Γκρι Λίμνη. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στη γνωστή σπηλιά Milodon Cave, όπου βρέθηκαν τα οστά του προϊστορικού ‘Μυλόδοντα’. Το Πάρκο στο σύνολό του είναι μια επαφή με το παρελθόν ενώ μας μαγεύει με τη «γέννηση»  όλων αυτών των τεράστιων παγωμένων όγκων και της μετέπειτα εξέλιξής τους (lunch box included).  Επιστροφή στο Puerto Natales και στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

9η μέρα : Puerto Natales – El Calafate

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν μεταφορά με λεωφορείο στο El Calafate. Άφιξη στην πόλη και μια ευκαιρία να γευτείτε το ομώνυμο φρούτο Calafate (που θυμίζει βατόμουρο): Μια εμπειρία που θα σας ‘εξασφαλίσει την επιστροφή σας σε αυτόν τον τόπο’, σύμφωνα, πάντα, με τον μύθο! Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τον παγετώνα, Perito Moreno αλλά και την τοπική της αγορά, απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε γευστικές σοκολάτες, υπέροχα souvenirs αλλά και να απολαύσετε ντόπιες γεύσεις στα εστιατόρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η μέρα : El Calafate – παγετώνας Perito Moreno

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Perito Moreno, έναν από τους πιο διάσημους παγετώνες στην Παταγονία.  Στα 30km από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Los Glaciares υπάρχει μια πεζογέφυρα και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό σημείο για να απολαύσετε την απόλυτη ομορφιά των παγετώνων. Στα σύνορα με το Brazo Rico της λίμνης Argentino και μέσα από δάση χαρακτηριστικά της τοπικής βλάστησης (alengas, ciruelillos, calafates, larches) περπατάμε επάνω στην πεζογέφυρα, προστατευμένοι από τα στοιχεία της φύσης. Σκεφτείτε ότι ο παγετώνας Perito Moreno διατηρεί το εκτόπισμά του είτε σε στέρεη είτε σε υγρή μορφή, όταν λιώσει το καλοκαίρι κι αυτό φανερώνει τη στιβαρότητά του μέσα στο χώρο και το χρόνο. Ακολουθεί Mini πεζοπορία πάνω από τον παγετώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η μέρα : El Calafate – Ushuaia

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του El Calafate για την πτήση μας προς την πόλη της Ushuaia. Άφιξη κυριολεκτικά στην «άκρη του κόσμου»! Η πόλη ιδρύθηκε στα 1884, ωστόσο 300 περίπου ιεραπόστολοι της  South American Missionary Society κατοίκησαν στην περιοχή, κήρυξαν το Ευαγγέλιο στους ντόπιους κατοίκους και ενίσχυσαν έτσι τον πληθυσμό. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για  την Ανταρκτική. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η μέρα : Ushuaia – Tierra del Fuego

Η μέρα μας προβλέπεται συναρπαστική! Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο στη Γη του Πυρός – Tierra Del Fuego National Park.  Θα κάνουμε μια στάση κοντά στο Centro Hípico (Riding Club), όπου θα απολαύσουμε μερικές εξαιρετικές πανοραμικές εικόνες του Beagle Channel καθώς και της ευρύτερης χερσονήσου της Ushuaia. Συνεχίζοντας, Θα πάρουμε μια γεύση από τα γύρω νησιά και θα φτάσουμε στη λίμνη Roca, οι όχθες της οποίας μοιράζονται σε Αργεντινή και Χιλή. Εκεί, θα παρατηρήσουμε διάφορα είδη πουλιών, όπως κορμοράνους και άλμπατρος. Στο τελευταίο κομμάτι της εκδρομής θα βρεθούμε στον Κόλπο Lapataia (Lapataia Bay) κι όλη αυτή η διαδρομή από τη λίμνη ως εδώ είναι ένα είδος ‘μονοπατιού’ μέσα στο ίδιο το πάρκο. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να περπατήσουμε μέσω της πεζογέφυρας, από την οποία θα μπορέσουμε να τραβήξουμε φωτογραφίες και να απολαύσουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου! Η περιοχή είναι πλούσια σε μαλάκια ενώ ίχνη των ανθρώπων που την κατοίκησαν είναι εμφανή ακόμη και σήμερα. Από αυτό το σημείο, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας πίσω στην πόλη της Ushuaia. Διανυκτέρευση.

13η μέρα : Beagle Channel Tour with Sea Lion island

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε την πλοήγηση από την τουριστική προβλήτα προς το Beagle Channel, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της ακτής της Ushuaia. Κινούμαστε νοτιοδυτικά, πλησιάζοντας στο νησί των θαλάσσιων λιονταριών, όπου από το πλοίο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη θέα των πανέμορφων αυτών θηλαστικών, παρακολουθώντας τα να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους σ’ ένα θαυμάσιο τοπίο. Συνεχίζουμε την πλοήγηση προς το Bird Island, το βιότοπο των μαγγελανικών αλλά και των αυτοκρατορικών κορμοράνων, καθώς και προς μια προνομιακή περιοχή, για να εντοπίσουμε δείγματα της τοπικής πανίδας. Από εκεί θα κινηθούμε προς τον Φάρο Les Eclaireurs, στο αρχιπέλαγος με το ίδιο όνομα, όπου το πλοίο «Mount Cervantes» ναυάγησε το έτος 1930. Η επιστροφή θα γίνει μέσω του Paso Chico, βλέποντας τη σήραγγα Estancias και το Fique, με κατεύθυνση πίσω στην Ushuaia, απολαμβάνοντας την θέα του επιβλητικού βουνού Martial. Διανυκτέρευση.

14η μέρα : Ushuaia – Buenos Aires

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

15η μέρα : Buenos Aires – ελεύθερη μέρα

Πρωινό. Ελεύθερη μέρα για να δείτε, όσα δεν προλάβατε στην αρχή του ταξιδιού σας.
Προαιρετικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια  μονοήμερη εκδρομή με Gautsos Fiesta και γεύμα – κατά τη διάρκεια της μέρας το γκρουπ θα πάρει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Γκαούτσος (Gauchos: πρόκειται για αργεντίνους γελαδάρηδες που ζούσαν ως νομάδες στα 1800). Μεταξύ άλλων θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διάφορα δρώμενα, να κάνετε ιππασία, να οδηγήσετε άμαξες κλπ. Το μεσημεριανό γεύμα θα είναι αργεντίνικο barbecue με κρασί και επιδόρπια, συνοδευόμενο από show παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της χώρας.

16η μέρα : Buenos Aires – αεροδρόμιο

Πρωινό και ελεύθερη μέρα μέχρι την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

17η μέρα : Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και αναμονή για την πτήση προς Αθήνα.
18η μέρα : Άφιξη στην Αθήνα.
ΤΙΜΗ:

Από 3.135€ άτομο / δίκλινο
Φόροι αεροδρομίου: 785€
Επιβάρυνση μονόκλινου: κατόπιν ζήτησης

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Αεροπορικά εισιτήρια για Μπουένος Άιρες.
 • Όλες οι εσωτερικές πτήσεις .
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος με πρωινό .(Δυνατότητα αναβάθμισης ξενοδοχείων με την ανάλογη χρέωση)
 • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδοι και δραστηριότητες του προγράμματος:
 • Ξενάγηση πόλης στο Buenos Aires
 • Είσοδος και lunch box στο Πάρκο Torres del Paine
 • Είσοδος για τον Παγετώνα Perito Moreno
 • Είσοδος για το Εθνικό Πάρκο Tierra del Fuego
 • Αγγλόφωνος ξεναγός.
ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
 • Φόροι αεροδρομίου.
 • Boarding fees για τα ακτοπλοϊκά από το Bariloche στο PuertoVaras καθώς και για την εκδρομή στο κανάλι Beagle.
 • Φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επί τόπου.
 • Ασφάλεια ταξιδιωτική.
 • Όλα τα γεύματα και ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαιρετικές εκδρομές.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία του προγράμματος :

BUENOS AIRES :
Dazzler Maipu Hotel 4*
(DBL/BB) or Similar
(https://www.dazzlermaipu.com/es/)

BARILOCHE :
3 Reyes Hotel 3* (DBL/BB) or Similar
(http://www.hotel3reyes.com.ar/)

PUERTO VARAS:
Solace Hotel 4*
(DBL/BB) or Similar
(https://www.solacehotel.cl/)

PUNTA ARENAS:
Carpa Manzano Hotel 3*
(DBL/BB) or Similar
(https://www.hotelcarpamanzano.com/en-gb)

PUERTO NATALES:
Martin Guisinde 3* (DBL/BB) or Similar
(http://www.martingusinde.com/en/)

EL CALAFATE :
Patagonia Rebelde 3*
(Superior DBL/BB) or Similar
(http://www.calafateparquehotel.com/)

USHUAIA:
Villa Brescia hotel 3* 
(DBL/BB) or Similar
http://www.villabresciahotel.com/es)