Γουατεμάλα

Η χώρα της αιώνιας άνοιξης, θεωρείται το κέντρο του πολιτισμού των Μάγιας. Διαθέτει μια μεγάλη ιστορία που την πηγαίνει πίσω στους αιώνες για να επανέλθει με μια νέα που συνδέεται με την κατάκτησή της από τους Ισπανούς, το 1518. Παρ’ όλες τις πολιτικές αναταραχές αλλά και τις φυσικές καταστροφές που υπέστη, εντούτοις διατηρεί τον πολύχρωμο χαρακτήρα της με γεύση από κακάο και ζαχαρότευτλα και με τον αέρα του Ειρηνικού να ανακατεύεται με εκείνον της Καραϊβικής, πάνω ακριβώς από την οροσειρά, γνωστή ως Αμερικανική Κορδιλιέρα. Μπορείτε να την επισκεφτείτε όλο το χρόνο, δίνοντας έμφαση στις λίμνες και τα ποτάμια της αλλά και στα αμέτρητα μνημεία – ερείπια της ένδοξης εποχής των Μάγιας. Μα πάνω απ’ όλα, μην παραλείψετε να αναμειχθείτε με τους ντόπιους που είναι φιλόξενοι και ιδιαίτερα ευγενικοί με όλους τους επισκέπτες!

Προγράμματα

Διαμονή

  Πόλεις / Αξιοθέατα

  Πόλη της Γουατεμάλα: Η επίσημη πρωτεύουσα του κράτους, γνωστή και ως Guate, έχει πολλά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης πόλης, μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις αλλά και πλούσια πολιτιστική ζωή, ορμώμενη από σπουδαία μουσεία και γκαλερί.

  Αντίγουα: Η παλιά πόλη (όπως φανερώνει και το όνομά της) ιδρύθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μ. καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από σεισμό το 1773, αλλά τα κύρια μνημεία της σώζονται ακόμα ως ερείπια. Στο διάστημα των τριών αιώνων η πόλη εμπνεύστηκε ιδιαίτερα από την ιταλική αναγέννηση κι απέκτησε μια σειρά από υπέροχα μνημεία.

  Σαν Χουάν: Είναι μια πόλη διαποτισμένη από έντονο κοινοτικό πνεύμα – οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει συνεταιρισμούς κι έχουν αναπτύξει τη δική τους τουριστική υποδομή για να διαθέσουν τα προϊόντα τους και να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Όταν βρεθείτε εκεί, θα εντυπωσιαστείτε από τις τοιχογραφίες αλλά και τα υφαντά.

  Πετέν: Στα βόρεια της χώρας, εκεί όπου βρίσκονται οι πανύψηλοι ναοί του Τικάλ θα συναντήσετε το αχανές, πλην αραιοκατοικημένο Πετέν. Κρυμμένα μυστήρια των Μάγια, πυκνή ζούγκλα και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στη βόρεια Λατινική Αμερική ( Maya Biosphere Reserve) είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

  Τσιτσικαστενάνγκο: Περιτριγυρισμένο από κοιλάδες και βουνά, με στενούς, λιθόστρωτους δρόμους και κόκκινες σκεπές που συχνά καλύπτονται από ομίχλη -ένα μέρος εντελώς μαγικό. Τα πλήθη των πωλητών, βιοτεχνών και τουριστικών ομάδων που συρρέουν στις τεράστιες αγορές της Πέμπτης και της Κυριακής προσδίδουν μια πολύ πιο κοσμική και πιο εμπορική ατμόσφαιρα, αλλά το μέρος καταφέρνει και διατηρεί το μυστήριό του. Οι Masheños (κάτοικοι του Chichicastenango) φημίζονται για την προσήλωσή τους στις προχριστιανικές πεποιθήσεις και τις τελετές και οι διάφορες cofradías της πόλης (θρησκευτικές αδελφότητες) λατρεύουν τους αγίους τους γύρω από την εκκλησία του Santo Tomas.
     

  Αρχαιολογικός χώρος Ιξιμτσέ: Στην ευρύτερη περιοχή του Τεκπάν και κοντά στη λίμνη Ατιτλάν βρίσκονται τα πλέον καλοδιατηρημένα ερείπια του πολιτισμού των Μάγια. Πρόκειται για ναούς σε σχήμα πυραμίδας, βασιλικά ανάκτορα και αμέτρητες πινακίδες που φανερώνουν την κυριαρχία των Μάγια στην περιοχή.

  Συνδυαστικά Προγράμματα